Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Germanijak doznaje: Sopić vraća najboljeg stranca Dinama u povijesti u HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.05.23. | 12:29

Jedan poziv čestitke nakon pobjede nad Varaždinom a koji je sletio na mobitel Željka Sopića mogao bi u HNL vratiti legendarnog strijelca "modrih"

Nakon što je Gorica osigurala status prvoligaša, krenulo se u izradu nove igračke križaljke. Arhitekti su Željko Sopić i sportski direktor Mario Brkljača, a financijske gabarite, lovu i konačan blagoslov određuje predsjednik Nenad Črnko.

Ekipa je to, uostalom, koja je ostavila Velikoj Gorici prvoligaša, nema razloga sumnjati kako će napraviti korak više u onom što slijedi sljedeće sezone. Želje su jedno, mogućnosti drugo. Trebat će tu dosta umješnosti i pregovaračkih vještina. Jer, Gorica možda ne nudi bogom dane uvjete, ali daje priliku na velikoj sceni. Daje trenera kod kojeg se ne igra “po babi i stričevima” već po onome što se pokaže na treningu i utakmici. Uostalom, tako je Gorica ostala u ligi…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I dok se čeka obraćanje naciji sportskog direktora i predsjednika kluba a koje je zakazano za četvrtak poslijepodne, kada ćemo saznati koja je vizija Gorice za sljedeću sezonu, do nas se probila zanimljiva vijest.

Naime, u Velikoj Gorici bi sljedeće sezone mogao odigrati najbolji stranac u povijesti Dinama. Ili jedan od najboljih jer o ukusima se ne raspravlja.

“Čuo sam se s poslije utakmice s Varaždinom s Domagojem Antolićem. S njim imam poseban odnos. On mene zove stari, ja njega sine. Čestitao mi je ostanak u ligi. Potom se vozimo prema Mintu gdje smo proslavili, zove me Soudani…”, priča nam Željko Sopić koji ne krije da bih rado vidio dvojac iz Dinama u svojim redovima.

“Antolić ima ugovor, ali Soudani… E to je već druga priča”, bio je znakovit Sopić koji nam je otkrio:

“Rekao sam mu “Sudi, zaradio si dovoljno u karijeri, mislim da bi bilo u redu da mi vratiš”.

Reakcija Soudanija bila je pozitivna.

“Rekao mi je da se vraća u Zagreb 1. lipnja i da će me zvati pa ćemo pričati”, otkriva trener Gorice kojem bi trebalo iskustvo i klasa Soudanija. I činjenica da ne bi trebao imati proces adaptacije…

“Nije loš? Ha? Najbolji stranac u povijesti Dinama po meni. Imali smo super odnos. Mislim da bi nam mogao pomoći s deset do petnaest komada po sezoni. Vidjet ćemo kako će se priča rasplesti”, rekao je Sopić koji je imao poruku za Soudanija:

“Razočarat ću se ako me prvog ne nazoveš kada sletiš u Zagreb”.

Inače, Soudani je nakon Dinama otišao u engleski Nottingham Forest. Potom je igrao za grčki Olympiacos te Al-Fateh u Saudijskoj Arabiji. Nakon toga ga je Krešimir Režić doveo u Damac gdje je proveo dvije godine. Sa svojih 35 godina, Soudani traži mirnu luku za kraj karijere. Provjereno znamo da je odabrao Zagreb za život nakon nogometa, a poziv Željka Sopića idealno se poklopio tako da priča ima smisla. Sada je Soudani na potezu…



Tagovi

Željko SopićEl Arbi Hillel SoudaniHNK GoricaHNLGNK Dinamo

Ostale Vijesti