Jürgen Fromme/DPA
Jürgen Fromme/DPA

Germanijak doznaje: Šimić pronašao napadača, Uprava se lomi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 14:45

Michael Frey je 29-godišnji Švicarac pod ugovorom s belgijskim prvakom Royal Antwerpom a koji je proljeće proveo na posudbi u njemačkom Schalkeu

Zavapio je Igor Bišćan u najavi derbija kako Dinamo nema “plan B” ako mu odu glavni igrači. A to je zapravo i logično jer da bi se nadoknadila klasa Petkovića, Ivanušeca, Livakovića i Ivanušeca potreban je puno veći budžet nego ga Šimić ima na raspolaganju. No, to ne znači da član uprave zadužen za sportski sektor spava.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dario Šimić sa svojim ljudima marljivo radi da bi se ispunile želje glavnog trenera. Nakon Maximea Bernauera koji je pojačao konkurenciju na klupi, Takura Kaneka koji dolazi iz Japana, odnosno Yacine Titraouija koji bi trebao doći iz Alžira - pred vratima Maksimira ukazalo se rješenje za napadačku opciju.

Prema informacijama Germanijaka, pred upravu kluba poslan je zahtjev sportskog sektora da se krene u realizaciju transfera Michela Freya, 29-godišnjeg Švicarca, igrača pod ugovorom s belgijskim prvakom Royal Antwerpom a koji je ovoga proljeća igrao za njemački Schalke.

Dinamo bi Freya, prema neslužbenim informacijama, trebao platiti milijun eura odštete, odnosno pola milijuna eura netto plaće. Međutim, za sada nema unisonog stava uprave kluba oko ovog transfera. Lome se oko suglasnosti jer imaju nekoliko logičnih pitanja.

Poput onog može li napadač koji ima izuzetno impresivan CV prema popisu klubova za koje je igrao (Young Boys, Lille, Fenerbahče, Schalke…), ali koji je ovoga proljeća ostao bez golova uz tri asistencije na posudbi u Schalkeu - biti prevaga u borbi za Ligu prvaka ili se Michael Frey dovodi za HNL?

A opet, ako ga se dovodi za utrku s Hajdukom i Rijekom, zašto su ovdje još Drmić i Emreli? Podsjetimo, od napadačkih opcija, pod ugovorom s Dinamom su i Sandro Kulenović, Bartol Barišić, Deni Jurić, Duje Čop… Tu je naravno i Fran Topić kojeg očito Bišćan preferira.

Na to pitanje u sportskom sektoru za sada nisu ponudili suvisli odgovor te je transfer Michaela Freya na "stand by" opciji. Inače, zanimljiva je poveznica da se o njegovoj karijeri brine Miloš Malenović, agent koji je već poslovao s Dinamom obzirom da zastupa interese Maria Gavranovića i Izeta Hajrovića.



Tagovi

Dario ŠimićGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti