Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Sampdoria stigla po mladog Dinamovca, pa dobila odbijenicu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 12:50

Maro Katinić redovito nastupa za slovenski Bravo gdje je na posudbi, a Dragan Skočić uvrstio ga je među U-21 reprezentativce

Tijekom prijelaznog roka u Maksimir je sletjela ponuda talijanske Sampdorije za Maru Katinića (19), igrača Dinama koji brani boje ljubljanskog Brava.

Međutim, u Dinamu su zahvalili se na ponudi i odbili drugoligaša iz Genove kojeg s klupe vodi Andrea Pirlo. Različiti su izvori. Od toga da je ponuda bila pola milijuna dok neki slovenski mediji tvrde kako je Sampdoria bila spremna izdvojiti milijun eura za Katinića, određeni postotak od iduće prodaje i naknadu za razvoj. Ipak, rampa je spuštena što sugerira kako Dinamo računa na Katinića u budućnosti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Dinamo je tako odlučio, njegov sam igrač i nemam problem s time”, rekao nam je Katinić koji je trenutno na pripremama U-21 reprezentacije koja sljedećeg tjedna ima kvalifikacijski ogled s Farskim otocima a priprema se u Buzinu.

Katinić je dijete Rijeke koji je u Dinamo stigao s 15 godina. Profesionalni ugovor na tri godine potpisao je prošle zime a početkom ove godine otišao je u Sloveniju na posudbu. Odmah je postao standardan stoper koji nije propustio niti jednu utakmicu do kraja sezone, a i u novoj je nastavio s istim navikama.

“Snašao sam se brzo. Osjetio sam povjerenje ljudi iz kluba i trudio sam se vratiti to na travnjaku. Mogao sam ostati u Dinamu i gledati s klupe ili tražiti priliku da se nametnem negdje drugdje. Odabrao sam drugu opciju i nisam pogriješio”, reći će nam Maro Katinić kojeg smo pitali je l' mu žao što nije dobio poziv da se vrati u Maksimir tijekom ljeta pa da dobije priliku da se nametne.

“Naravno da se nadam da ću se vratiti u Dinamo i dobiti priliku, ali ne žalim i ne razmišljam o stvarima koje su iza nas. Ionako ih ne mogu promijeniti pa nema smisla razbijati glavu. Moje je da nastavim trenirati i igrati u Sloveniji, koristiti svaku priliku da se razvijam kao igrač i kao osoba, pa što bude… Bitno da je zdravlja, ostalo će doći samo po sebi”, zrelo je razmišljanje jednog 19-godišnjaka koji je nekoliko uvodnih utakmica u sezoni igrao u tandemu s Jakovom Gurlicom. Neki kažu da je to budući da tandem uže obrane Dinama

“Jakov je odličan momak i sigurno ima potencijala. Polako se privikavamo jedno na drugo i sigurno će to izgledati još bolje u budućnosti. Kamo sreće da je skupa provedemo u Maksimiru”.

Pred izabranicima Dragana Skočića je utakmica s Farskim otocima. U četvrtak su igrali pripremni dvoboj sa Slaven Belupom. Završilo je 1-1, Ortiz je bio strijelac za domaćina u 39. minuti, Franjo Ivanović je izjednačio u 67. Maro Katinić je ušao u igru u nastavku.

“Atmosfera unutar reprezentacije je odlična. To su manje više momci koji se godinama znaju i vrlo je bitno da tu pozitivu prenesemo u start kvalifikacija. Sjajno se radi na treninzima, svi su motivirani i velika mi je čast biti dio ove priče”, zaključio je Maro Katinić.



Tagovi

Maro KatinićGNK DinamoSampdoriaNK BravoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti