Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Robbie Burton odlazi u engleski Championship

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 14:20

Veznjak Dinama silno se želi vratiti na Otok gdje bi ga na posudbu uzeli Blackburn ili Swansea

Kada je Robbie Burton u veljači prošle godine predstavljen u Maksimiru, njegov CV izazvao je silnu pažnju. Kapetan mlade momčadi Arsenala potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom koji je nakon Dani Olma, ponovno “uhapsio” talenta jednom od svjetskih velikana.

Nakon 15-ak mjeseci i 25 utakmica u kojima je dobio priliku, saznajemo kako Burton ovih dana traži izlaz iz Dinama. Čim se nije pojavio na pripremama bilo je jasno da se na njega trenutno ne računa i da je opcija posudbe sasvim realna.

Međutim, Burton i ne pomišlja na neki klub u HNL-u već ima za primarni cilj vratiti se na otok. Kako saznajemo, dva su kluba pokazala zanimanje za veznjaka Dinama. Riječ je Blackburnu i Swansea. Oba kluba nastupaju u engleskom Championshipu i Burton načelno nema protiv odlaska u bilo koji od njih. Samo da se vrati na Otok.

Odmah po dolasku u Maksimir, oko Burtona se stvorila mala kontroverza. Njemu je bilo obećano da će biti dio prvi momčadi, ali to nitko nije rekao tadašnjem treneru Nenadu Bjelici. Dok stvar nije bila ispeglana, Burton je prve treninge odradio u B momčadi pa se onda priključio seniorima. Isto tako, tadašnjem treneru Dinama predstavljen je kao “box to box” igrač. Međutim, Burton je klasični veznjak koji može igrati u oba pravca, ali nikako nije “box to box” kao primjerice kapetan Ademi. I to se odmah vidjelo na prvim treninzima.

No, Burton je svakako dobio svoju šansu, i to više nego mnogi drugi koji su pokucali na vrata prve momčadi Dinama. U godinu dana je 13 puta nastupio u HNL-u, ima 6 nastupa u 2 HNL te dva nastupa u Europa ligi. Oba protiv Wolfsbergera kada je ušao u 90. minuti zamijenivši Gavranovića i Ademija.

U prenakrcanoj veznoj liniji očito je kako za njega trenutno nema mjesta, a činjenica da Burton rezolutno odbija pomisao na posudbu u neki hrvatski klub već inzistira na Engleskoj sugerira da je sasvim izvjestan odlazak u Blackburn ili Swansea na posudbu s eventualnim otkupom po unaprijed dogovorenim uvjetima. I to bi se trebalo realizirati u sljedećih nekoliko dana.


Tagovi

Robbie BurtonGNK DinamoSwansea CityBlackburn

Ostale Vijesti