Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Rijeka pronašla zamjenu za Frigana, blizu Rujevice mladi reprezentaivac Hrvatske!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 19:54

Napadač je u 35 nastupa u tekućoj sezoni zabio 18 golova i dodao tri asistencije, a na Rujevicu bi trebao doći kao besplatan igrač.

Čini se da su na Rujevici polako navikavaju na odlazak Matija Frigana. Izvjesno je kako ga Rijeka želi prodati, da je Dinamo spreman ući u investiciju za napadača koji ne bi imao ništa protiv nastavka karijere u Maksimiru, svjestan kako je ta stepenica najbolja za njegov razvoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su se u medijskom prostoru pojavile sumnje u kvalitetu Matije Frigana u kontekstu Dinama, njegovih 15 golova sugerira da su te priče bez ikakvih osnova. Niti jedan napadač Dinama nije zabio više od njega u ovoj sezoni. I ta bi se priča uz malo dobre volje s obje strane mogla zaključiti ovih dana.

No, dok je užarena linija na relaciji Rujevica - Maksimir, novi sportski direktor Rijeke Darko Raić Sudar čini se da je pronašao potencijalnu zamjenu za Matiju Frigana.

Kako Germanijak doznaje, Rijeka je blizu dogovora s Franjom Ivanovićem, članom U-19 reprezentacije Hrvatske te napadačem druge momčadi njemačkog Augsburga za koji je u ovoj sezoni zabio 18 golova u 35 nastupa te dodao tri asistencije.

Ivanović je rođeni Austrijanac, a u nogometnu akademiju Augsburga stigao je kao 12-godišnjak. Redovito je bio među najboljim pojedincima u mlađim uzrasnim kategorijama reprezentacije, a činjenica da mu za mjesec dana ističe ugovor s Augsburgom čini ga izuzetno zanimljivom robom na tržištu.

Kako saznajemo, Franjo Ivanović bio je na tribinama Rujevice u nedjeljnom derbiju s Dinamom. Osobno ga privlači opcija dolaska u Rijeku i rad sa Sergejom Jakirovićem koji je poznat da mladim igračima daje priliku i stoji iza njih te bi Rujevica bila neki logičan korak u njegovoj seniorskoj karijeri. Stepenica prema višim sferama za koje Franjo Ivanović svakako ima potencijal.

Isto tako, još uvijek se čeka rasplet priče s Marcom Pašalićem, a o čemu je Germanijak donio ekskluzivnu informaciju prošli tjedan. Naime, Rijeka je službeno ponudila trogodišnji ugovor veznjaku druge momčadi Borussije Dortmund i još uvijek čeka odgovor. Dinamo nije išao tim smjerom...



Tagovi

Franjo IvanovićHNK RijekaAugsburgHNL

Ostale Vijesti