Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Pregovori u pat poziciji, transfer Lovrića još uvijek nije dogovoren

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 07:44

Izvjesno je kako Gorica priželjkuje da se u utrku za Lovrića uključi Dinamo te da je posrijedi licitacija

Kasno sinoć odjeknula je bomba da je Kristijan Lovrić novi igrač Osijeka. U medijski eter gurnuti su i detalji po kojima će igrač zarađivati oko 300 tisuća eura godišnje te da će Gorica na ime odštete dobiti nešto manje od dva milijuna eura te 20 posto od inozemnog transfera.

Međutim, prema informacijama Germanijaka, taj posao nije niti blizu gotov. Zapravo, čini se da su obje pregovaračke strane u ovom trenutku toliko udaljene da je teško za povjerovati da će Kristijan Lovrić do isteka prijelaznog roka (danas u ponoć) postati član Osijeka. Osim ako Gorica ne smanji apetite ili ako Bjelica zagrabi dublje u klupsku blagajnu. A obje varijante su na staklenim nogama.

Činjenica je da su Gorica i Osijek jučer ponovno aktivirali pregovore oko Lovrića koji je i sam izrazio želju da ode u Osijek. Međutim, financijski uvjeti koje Gorica traži su tek neznatno smanjeni od onih koji su odbili Osijek koncem prošle godine. I sinoćnja runda pregovora, nešto prije ponoći, završena je u pat poziciji.

Zašto je u medije gurnuta vijest da je posao gotov zna samo onaj koji je plasirao informaciju. Prema našem iskustvu, izvjesno je riječ o pokušaju da se ostvari svojevrsna licitacija, odnosno da se u utrku za Lovrića uključi Dinamo koji sasvim sigurno može ispuniti financijske uvjete Gorice, ali pitanje je koliko Lovrić treba Željku Kopiću u ovom trenutku.

Naime, na njegovoj poziciji igra Mislav Oršić koji je nedavno potpisao novi ugovor. Doduše, postoji opcija da je ugovor nagrada za odbijanje Burnleya i da je u Maksimiru postignut džentlmenski dogovor s Oršićem prema kojem će na ljeto moći napustiti Maksimir uz primjerenu odštetu te bi u tom slučaju dolazak Lovrića i imao neke logike.

U prijevodu, pregovori s Osijekom i guranje informacije da je sve gotovo zapravo bi mogli biti pokušaj Gorice da se Lovrić transferira u Dinamo. Kako bilo, tijekom današnjeg dana će se i ta priča iskristalizirati i bilo koja od spomenutih varijanti neće biti iznenađenje. No, ono što je trenutno izvjesno jest da u ovom trenutku nikakav dogovor Gorice i Osijeka oko Lovrića nije postignut.


Tagovi

Kristijan LovrićNenad BjelicaNenad ČrnkoOsijekHNK GoricaHNLGermanijak transferi

Ostale Vijesti