Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Poznata je visina Ademijeve odštete, Modri će dobiti simboličan iznos

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 11:30

Dinamov kapetan svakim danom sve je bliži odlasku u Kinu, još se čeka konačan pristanak maksimirskog kluba, koji na ovom poslu neće zaraditi veliki novac

Idućeg tjedna, vjerojatno nakon čitave ove priče oko Dinamove Skupštine, trebala bi se znati i konačna odluka oko odlaska Arijana Ademija u Kinu. Iako je, načelno, dobio pristanak Dinama za transfer u Beijing Gouan, a on isto tako prihvatio ponudu Kineza od preko šest milijuna eura za tri godine, ipak se čeka da sve bude i formalno dogovoreno i potpisano. Jer, u ovoj situaciji u kakvoj je danas Dinamo teško je išta zaključivati i dan unaprijed, tko zna što sve može promijeniti ishod Skupštine 9.ožujka. Trenutna predsjednica Uprave Vlatka Peras, kako smo čuli iz više izvora, spremna je potpisati Ademijev transfer, međutim, što ako narednog tjedna u klupsku Upravu zasjednu neki drugi ljudi!? Isto tako, treba ipak pričekati i utakmicu s Osijekom, možda bi negativan rezultat poljuljao uvjerenje kako kapetanu treba podignuti izlaznu rampu... No, ako sve ostane kako je sad, Ademi će 19.ožujka protiv Rijeke odigrati zadnju utakmicu u Dinamovu dresu i dan kasnije krenuti prema Pekingu.

A koliko će Dinamo zaraditi na transferu svojeg kapetana? Možemo slobodno reći - simbolično. Ovisno o izvorima spominje se odšteta od 500.000 do milijun eura, ali nikako više od toga. Čak bismo mogli zaključiti da je svota bliža ovoj donjoj granici. Svatko će reći, premalo za igrača koji je Dinamu toliko dao i koji Modrima vrijedi na terenu i izvan njega mnogo puta više. Ali, to je realnost, Ademi ne ide iz Dinama niti ga Dinamo prodaje da bi se napunila klupska blagajna, Ademi će otići da ne bi u dogledno vrijeme Dinamu postao teret, da njegovo ime i legendarni status ne bi kočili momčad u novim izazovima idućih sezona. Prije mjesec i pol dana kad je klub zaustavio Ademijev odlazak, Dinamo i Ademi dogovorili su se da mu na ljeto klub neće raditi problem ako on odluči otići, da neće inzistirati niti na visokoj odšteti. Ipak će on uskoro napuniti 32 godine i iluzorno je očekivati da bi to mogao visoki, milijunski transfer. Njegov bi odlazak iz Maksimira trebao, zapravo, biti džentlemenski dogovor. Za koji je sve manje prepreka i sve je bliže realizaciji. No, pričekajmo još nekoliko dana, u maksimirskim burama nikad se ne zna koga će vjetar otpuhati i kakve nove ideje i planove 'baciti' pred vrata.



Tagovi

Arijan AdemiGNK DinamoHNLHrvatska nogometna ligaKineska nogometna liga

Ostale Vijesti