Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Pao dogovor Dinama i Ajaxa, Šutalo u nedjelju u Amsterdamu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.08.23. | 21:30

U predvečerje dvoboja s AEK-om, Dinamo je zgotovio veliki transfer. Ako je i bilo dvojbi, one su posve nestale u subotu poslijepodne kada su Ajax i Dinamo konačno dogovorili sve uvjete transfera Josipa Šutala u redove “Kopljanika” iz Amsterdama.

Kako Germanijak doznaje, u ovom trenutku Josip Šutalo protiv AEK-a u Ateni igra posljednje minute u dresu Dinama jer ga već u nedjelju očekuje liječnički pregled a potom i potpis ugovora za slavni nizozemski klub.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je za hrvatskog reprezentativca zanimanje pokazalo nekoliko europskih klubova koji su mogli zadovoljiti financijske apetite Dinama poput Napolija, Leipziga, Fiorentine, West Hama i Arsenala, najkonkretniji je bio Ajax koji je u Maksimir poslao svog sportskog direktora a nakon prve ponude od 12 milijuna eura, podigao je na dvadesetak i uzeo Šutala.

Najviše energije tijekom pregovora potrošeno je na dinamiku plaćanja. Ajax je htio platiti u tri godišnje rate, dok je Dinamo inzistirao da se sva odšteta isplati u dvije godine. Kada su to riješili kompromisom, sve ostalo je bila lakoća za dogovoriti.

Dakako, pomogla je i isključiva želja samog Šutala da nakon Neretve iz Metkovića, epizode u Istri i Dinama, upravo Amsterdam bude njegova sljedeća postaja a što je jasno rekao ljudima iz Maksimira.

Ako sve bude u redu, a nema nikakvog razloga da ne bude, Šutalo bi mogao debitirati za svoj novi klub već idući vikend u prvenstvu.

Šutalo je zabio gol u sudačkoj nadoknadi prvog dijela za 1-0 vodstvo Dinama. Hoće li se oprostiti od kluba kao Dinamov junak?


Tagovi

Josip ŠutaloDinamo ZagrebGNK DinamoAjaxEredivisie

Ostale Vijesti