EXPA/PIXSELLEXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELLEXPA/PIXSELL

Germanijak doznaje: Mourinho prekrižio Antu Ćorića, povratak u HNL je realna opcija

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 16:38

Bivši hrvatski reprezentativac je proljetni dio prošle sezone proveo na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji.

Bivši hrvatski reprezentativac Ante Ćorić nije u planovima novog trenera Rome Josea Mourinha za nadolazeću sezonu te je veoma izgledno da će ovog ljeta napustiti talijansku metropolu.

Ćorić je u Romu stigao u ljeto 2018. godine iz Dinama u transferu vrijednom šest milijuna eura. Talentirani ofenzivni veznjak bio je velika želja tadašnjeg sportskog direktora Monchija koji je inzistirao na njegovom dolasku, ali budući da je sam španjolski mađioničar i tvorac velike Seville napustio Vučicu prije očekivanog, jednako tako se uloga Ante Ćorića potpuno minorizirala.

Gotovo nevjerojatno zvuči da je mladić za kojeg je Francesco Totti da će sigurno oduševiti navijače skupio tek tri službena nastupa za Vučicu (Liga prvaka – Real Madrid, Serie A – SPAL, Cagliari), a svoj potencijal nije uspio potvrditi ni na posudbama u Almeriji, VVV-Venlu i Olimpiji.

Podsjećamo, o Ćorićevom prelasku na posudbu u Olimpiju prvi ste mogli doznati na Germanijaku.

24-godišnji veznjak ugovorno je vezan za klub iz Rima još dvije godine, ali kako doznaje Germanijak, izvjesno je da će on – trajno – otići iz Rome već ovog ljeta.

Kako doznajemo iz menadžerskih krugova, Ante Ćorić mogao bi se vratiti u HNL. Iako je unazad godinu dana odbijao takvu mogućnost, izgleda kako je Ante sam shvatio kako je liga u zamahu te bi mu ovo bilo idealno vrijeme da se 'vrati u nogometni život' i ponovno napravi unosan inozemni transfer.

U posljednje tri godine Ćorić je skupio svega 29 utakmica, a zanimljivo – u ovom trenutku nije poznato koji bi ga to klub iz Hrvatske volio angažirati.

Dinamo je dosta dobro pokriven na poziciji koju igra Ćorić, Hajduk je prema našim saznanjima okrenut drugim opcijama te je upitno kako bi na njegovo dovođenje reagirao navijački puk, dok Osijek i Rijeka djeluju kao itekako realne opcije.

Transfer Ivana Fiolića u Osijek navodno je sve dalji od konačne realizacije. Iako je u jednom trenutku izgledalo kako je njegov dolazak u Gradski vrt 'gotova stvar', što nam je potvrđeno iz izvora bliskih klubu, sad doznajemo da je su u Osijeku već pomalo iziritirani konstantnim promjenama kojeg rade čelnici belgijskog prvoligaša.

Ante Ćorić je pod vodstvom Nenada Bjelice upisao tek jedan nastup prije nego li je otišao u Romu, ali nije nemoguće da nekada velika nada hrvatskog nogometa dobije 'drugu priliku' kod jednog od najboljih hrvatskih trenera. Bjelica, trener koji vlada čeličnom rukom, navodno nije u nekim odnosima sa spomenutim igračem, ali je jednako tako svjestan njegove kvalitete. Pragmatičnim pristupom u ovom konkretnom slučaju mogli bi profitirati i klub i igrač, ali jednako tako ukoliko Ćorić prihvatiti vratiti se u HNL, morat će pristati na znatno manja primanja u odnosu na ona koja su mu zagarantirana naredne dvije godine.

No, ne treba otpisivati ni Riječane. Istina je da u Gradu koji teče više ne teče samo med i mlijeko, ali usprkos svim tim konstantnim natpisima kako 'Rijeka nije što je bila', momčad s Kvarnera standardno sezone okončava u vrhu hrvatskog nogometa, njihovo ime je sve samo ne nepoznanica u Europi, a u svlačionici imaju neka itekako 'jaka' imena. Uostalom, Josip Drmić, koji je među pet najboljih švicarskih napadača, odlučio je još jednu godinu ostati na Rujevici iako je imao neke druge opcije za nastavak karijere. Pa, logika sama po sebi nalaže, da čim se on odlučio na takav potez sigurno nije sve u 'rasulu'.

Ono što dodatno ide u prilog Riječanima kad je riječ o mogućem dolasku Ante Ćorića je činjenica da Rijeci u ovom trenutku nedostaje prava desetka i igrač koji će razigravati sve oko sebe.

Franko Andrijašević otišao je put Kine, Adrian Liber još je premlad (a i bolje se snalazi na mjestu središnjeg veznjaka), dok su Lončar, Mudražija, Lepinjica i Gnezda-Čerin igrači nešto drugačijih sklonosti. Jedina konkurencija Anti Ćoriću bio bi Domagoj Pavičić.

Bilo kako bilo, dolazak u HNL uklesan u kamen, ali navodno je on itekako realan. Ante je svjestan da sad prvo mora napraviti jedan korak unazad kako bi kasnije napravio dva unaprijed, a igrač njegovih kvaliteta jednostavno je dužan napraviti puno više nego što je to dosad bio slučaj.


Tagovi

Ante ĆorićGermanijak doznajeposudbaGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokRomaJose Mourinho

Ostale Vijesti