Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Juricu Pršira u Gradskom vrtu pratili skauti švicarskog doprvaka i talijanskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.03.22. | 08:00

21-godišnji centralni veznjak bio je jedan od najboljih pojedinaca Gorice u remiju protiv Osijeka.

Siječanj i dobar dio veljače nisu izgledali bajno za Goricu. Sedam poraza zaredom u 1.HNL uz ispadanje iz polufinala Kupa od Hajduka, bili su dovoljni da trener Krunoslav Rendulić izgubi posao. Srećom po predsjednika Črnka i navijače, akumulirani bodovi iz prvog dijela sezone bili su dovoljni da Bikovi ne padnu u opasnost od ispadanja iz lige. S novim trenerom Samirom Toplakom, Gorica je brzo vratila renome neugodnog prvoligaša, što je najbolje osjetio Nenad Bjelica i njegova momčad u Gradskom Vrtu. Bikovi su u nedjelju odnijeli bod iz Osijeka u Turopolje, a jedan od igrača koji su odigrali važnu ulogu u odnošenju tog boda je 21-godišnji veznjak Jurica Pršir.

On je prekjučer nastavio svoju uzlaznu formu.Iz utakmice u utakmicu nosi titulu igrača koji među svojim suigračima pretrči najviše kilometara.Jučer je primjerice odradio više nego respektabilnih 11.810 metara u devedeset minuta igre, što je za skoro kilometar više od drugog po redu “maratonca” u redovima Bikova. Isto tako, prema relevantnoj statistici aplikacije SofaScore, Pršir je bio drugi najbolje ocijenjeni igrač Gorice, dominira u duelima na tlu, presjeca protivničke napade i, ono što je poprilično bitno za njegovu centralnu poziciju, ima preciznu dugu loptu, što ga čini itekako korisnim za široku lepezu zadataka oko sredine igrališta. 

Sve to nije ostalo nezapaženo od strane skauta i agenata koji budno prate talente diljem Europe. Kako doznajemo, prekjučer su na tribinama Gradskog vrta viđeni skauti Basela i Sampdorije koji već dulje vrijeme prate ovog mladog i perspektivnog veznjaka. Švicarski doprvak će po svemu sudeći i ove sezone završiti kao drugi, uz to je i dalje u konkurenciji za osvajanje Konferencijske lige. U četvrtak ga čeka Marseille u sklopu osmine finala tog natjecanja. Nakon tih utakmica bit će jasnije koliko daleko mogu Švicarci. Pršir bi u njihovim redovima imao žestoku konkurenciju, ali i vjerojatnu borbu za naslovom prvaka.

S druge strane, Sampdoria je pak u grčevitoj borbi za ostanak u Serie A, trenutno su prenaesti, u svojim redovima imaju čitav niz sjajnih posuđenih igrača, ali oni će na ljeto put svojih matičnih klubova. Kada odu Rincon i Sensi, Pršir bi svkako mogao konkurirati za solidnu minutažu iduće sezone.

Da hype nije samo u svlačionici Bikova, pečat kvalitete Jurice Pršira je udario i Igor Bišćan. Izbornik mlade reprezentacije ga je uvrstio u popis krajem prošle godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a on je to povjerenje opravdao zabivši gol uz jednu asistenciju u 2:0 pobjedi protiv Estonije.

Naravno, Jurica je na popisu i za predstojeće kvalifikacijske oglede. Austrija i Finska su protivnici po mjeri, nakon Estonije, Pršir će gotovo sigurno biti u konkurenciji.

Podsjećamo, Pršir je svoju karijeru započeo u redovima Zagreba gdje je prošao nogometnu školu prije nego li je preselio na Maksimir u redove mlade momčadi Dinama. Tamo se nije dugo zadržao, ubrzo je uslijedio transfer u Split gdje se dvije godine “kalio” u drugoj momčadi Hajduka. Pošto kod seniora nije uspio dobiti minute na terenu, uslijedio je transfer u Goricu gdje mu itekako dobro ide. Zanimljivo, debitirao je u 1.HNL u jesen 2020. godine na Maksimiru, prvi ga je u "vatru" i to protiv Dinama, gurnuo Valdas Dambrauskas.

Kako mu je krenulo, broj skauta na tribinama bi se mogao iz kola u kolo povećavati...



Tagovi

Jurica PrširHNK GoricaFC BaselSampdoria

Ostale Vijesti