Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Joško Gvardiol propušta Ligu nacija

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.06.22. | 16:00

Dalić bi mogao aktivirati pretpoziv kapetanu Osijeka Mili Škoriću koji bi se reprezentaciji mogao priključiti već danas

Izbornik Zlatko Dalić ostao je bez centralne figure svoje obrane. Prema informacijama kojima Germanijak raspolaže, Joško Gvardiol neće biti spreman za lipanjsku akciju Lige nacija. Odnosno, sigurno će preskočiti Austriju u Osijeku i Francusku u Splitu, dok su nastupi u Kopenhagenu i Parizu pod znakom upitnika. Barem su bili do press konferencije u Osijeku na kojoj je Vedran Ćorluka otkrio kako se na Joška ne računa u sve četiri utakmice.

Joško se muči s ozljedom mišića zbog koje je nije trenirao sa suigračima u Maksimiru ovih dana. Saznajemo kako ozljeda nije teže vrste, ali i da Zlatko Dalić i njegovi suradnici ne žele riskirati. Sezona je bila duga i naporna za Gvardiola i odluka da ga se oslobodi je zapravo preventivne prirode.

Prema načelnoj ideji, Dalić bi ga mogao kompletno osloboditi svih obaveza ali postoji i mišljenje da bi Gvardiol trebao nastaviti terapiju i priključiti se suigračima uoči odlaska u Dansku. No, to je bila samo ideja. Na koncu se odustalo od eventualnog povratka te se Gvardiol može mirno posvetiti rehabilitaciji.

Stavljanjem Gvardiola van funkcije, gotovo je sigurno kako će Dalić aktivirati neki od pretpoziva, vjerojatno onaj upućen kapetanu Osijeka Mili Škoriću obzirom da je Šutalo dio U-21 reprezentacije koja igra u Norveškoj.


Tagovi

Joško GvardiolZlatko DalićMile ŠkorićHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaVatreni

Ostale Vijesti