SERGEY PIVOVAROV/Action Images
SERGEY PIVOVAROV/Action Images

Germanijak doznaje: Iyayi Atiemwen ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.07.21. | 15:22

Beli neće imati pravo nastupa u međusobnim utakmicama ova dva kluba u 2. pretkolu UEFA Lige prvaka.

Nigerijac Iyayi Atiemwen pred potpisom je ugovora s ciparskom Omonijom, sljedećim suparnikom Dinama na putu prema Ligi prvaka! Prema saznanjima Germanijaka, dogovor klubova je postignut i desno krilo će put Cipra na posudbu s pravom otkupa ugovora koji traje još dvije i pol godine.

Kako bi sve ostalo regularno, Atiemwen navodno neće imati pravo nastupa u međusobnim utakmicama ova dva kluba u 2. pretkolu UEFA Lige prvaka.

Popularni Beli je u HNL stigao iz turskog Rizespora kao besplatan igrač. Eksplodirao je u dresu Gorice kada je u jesenskom dijelu sezone zabio 7 golova i imao 4 asista u 17 utakmica što mu je donijelo transfer u Dinamo.

Modri iz Maksimira platili su ga 2,6 milijuna eura. Međutim, tu se i ugasio. Tek jedan gol do kraja sezone nije ispunilo očekivanja. U onoj idućoj je bio nešto bolji, ali tijekom zimske stane odlazi u Lokomotivu. Lani ga je Zoran Mamić vratio u Maksimir, čak je imao solidan broj prilika da se dokaže, ali nije to bio niti blizu Atiemwen iz Gorice. Najvažniji trenutak njegove karijere bio je gol Wolfsbergeru u minimalnoj pobjedi na Maksimiru u skupini Europa lige.

Obzirom da u Dinamu ima konkurenciju na svojoj poziciji u vidu Kastratija, a na toj poziciji mogu igrati Šaranić, Tolić, Menalo, Špikić, Ćuže…, Atiemwen nije imao ništa protiv da potraži sreću na Cipru.


Tagovi

Iyayi AtiemwenDinamo ZagrebOmonia Nicosia

Ostale Vijesti