HNK Gorica
HNK Gorica

Germanijak doznaje: Gorica dovodi veznjaka iz Premier lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 15:50

Nakon što su u ljetnom prijelaznom roku "priveli" beka Barcelone te kapetana U21 reprezentacije Slovačke, Gorica je na defecitarnoj poziciji 'šetice' rješenje pronašla u Fulhamu

Čini se kako je Gorica pronašla rješenje za upražnjenu poziciju 'šestice'. Prema engleskim medijima, sasvim je izvjestan dolazak Tyrese Francoisa, kapetana U23 reprezentacije Australije i člana engleskog Fulhama u HNL. S obzirom na suradnju Gorice i Fulhama, sasvim je izvjesno je kako bi Samir Toplak ovih dana trebao dobiti pojačanje na poziciji koja je ostala upražnjena odlaskom Hrvoja Babeca u Latviju.

Prema informacijama Germanijaka, svi detalji posudbe načelno su dogovoreni. Ostalo je tek nekoliko tehničkih detalja nakon kojih bi se Francois trebao priključiti momčadi Gorice i konkurirati za momčad već od sljedećeg ligaškog kola u kojem Gorica dočekuje Istru 1961. Sami detalji dogovora nisu poznati, ali izvjesno je kako Gorica neće besplatno odgajati igrača Fulhamu te da će osim potencijalne kvalitete na deficitarnoj poziciji dobiti i određene financijske benefite.

Podsjetimo, Gorica i Fulham su u veljači ove godine potpisali ugovor o suradnji u koji je uključena razmjena iskustva stručnih službi, suradnja na marketinškom i promocijskom planu te razvoj i razmjena igrača sukladno propisima FIFA-e i domicilnih saveza. Dolazak Tyrese Francoisa prvi je čin te suradnje.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica, 20.00

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNLHNK GoricaFulhamengleskaNenad ČrnkoSamir Toplak

Ostale Vijesti