ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Germanijak doznaje: Gavranović dogovorio sve detalje s turskim klubom, čeka se još samo liječnički pregled

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.08.21. | 12:35

Dinamo ostaje bez važnog napadača.

Mario Gavranović napušta Dinamo. Švicarski reprezentativac karijeru nastavlja u turskom prvoligašu Kayserisporu. Prema saznanjima Germanijaka, svi su detalji transfera dogovoreni i čeka se još samo liječnički pregled koji će se odraditi u Zagrebu ili u Kayseriju.

Odšteta koju bi Dinamo trebao dobiti od Kayerispora je 2.5 milijuna eura.

Iako se prije početka sezone predviđalo da će odlaskom Brune Petkovića u inozemstvo Mario Gavranović biti prva napadačka violina Dinama u aktualnoj sezoni, hrvatski Švicarac svoju karijeru ipak nastavlja u Anatolyiji, središnjem (azijskom) dijelu Turske.

Odlaskom Gavranovića Dinamo u vrhu napada ostaje na Bruni Petkoviću i Duji Čopu te Sandru Kulenoviću i Komnenu Andriću koji nisu u kadru prve momčadi još od završetka priprema u Sloveniji. Samim time povlači se teza da bi Dinamo u svoje redove mogao aktivirati Denija Jurića, napadača kojeg je Dinamo kupio i ostavio na posudbi u Šibeniku, ili od novaca kojeg će dobiti za osiguranje grupne faze minimalno Europske lige kupiti novog napadača. Pogotovo jer je Burno Petković i dalje u izlogu...

Mario Gavranović oprašta se od svojeg kluba. Iako se rodio i odrastao u Švicarskoj, Gavranović nikada nije skrivao svoju ljubav prema plavoj boji. U Dinamo je stigao na zimu 2018. iz Rijeke s kojom je 2017. osvojio naslov prvaka Hrvatske. S Dinamom je u tri i pol sezone osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, dva Kupa, prezimio je u Europi s Dinamom nakon 49 godina, igrao Ligu prvaka, a sudjelovao je i u pobjedi nad Tottenhamom i plasmanu u četvrtfinale Europske lige.

Gavranović je za Dinamo odigrao 132 utakmice, zabio je 48 pogodaka i upisao 20 asistencija, a posebno je efikasan bio u 1.HNL u kojoj je za Dinamo zabio 39 pogodaka.

U aktualnoj sezoni Gavranović je u pet nastupa upisao jedan pogodak, ujedno i posljednji u plavom dresu, u 4:0 pobjedi Dinama protiv Hrvatskog dragovoljca.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoMario Gavranović

Ostale Vijesti