Saša Miljević/Pixsell
Saša Miljević/Pixsell

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Garciju želi klub iz susjedstva, ponuda je na stolu, na ljeto bi mogao napustiti Drosinu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.03.23. | 10:30

Urugvajski stručnjak, koji je ove sezone trenerski hit lige, možda broji zadnje mjesece u HNL-u, a najkonkretnija ponuda trenutno dolazi iz Slovenije

Nastavlja se HNL, a Istra 1961 će već u petak (18 sati) gostovati kod Slavena Belupa. U još jednoj utakmici koja odlučuje u borbi za Europi, Puljani imaju dva boda više od Koprivničana, dok je trećeplasirani Osijek samo dva boda ispred Istre. Sve to dovoljno govori kakav nas nastavka sezone čeka nakon ove stanke, pogotovo kad je u pitanju bitka za nastup u Europi. A dok se momčadi pripremaju za taj završni udar, iza kulisa već se rade planovi za ljeto, moglo bi biti promjena i na trenerskim klupama.

Čovjek koji je posebno u fokusu i o čijem se odlasku počelo pričati jest Gonzalo Garcia. Urugvajski stručnjak ove je sezone hit-trener HNL-a, samim time što je doveo Istru u borbu za Europu i stvorio prepoznatljiv nogometni stil, dobiva pohvale sa svih strana, spominje ga se kao mogućeg nasljednika mnogih trenera u ligi, o njemu, kao mogućem budućem rješenju, razmišljaju čak i u Maksimiru. Pobijedio je ove sezone Garcia sve klubove 'velike četvorke', skrenuo pažnju na sebe i sve su jače glasine da će, nakon dvije godine, na ljeto napustiti Aldo Drosinu i otići u novi izazov. A na tom je tragu i pouzdana informacija, za koju Germanijak ima potvrdu s više strana, da je Gonzalo Garcia već dobio jednu konkretnu ponudu i to iz susjedstva.

Naime, Garcia je prvi kandidat za klupu ljubljanske Olimpije! Tamo je trener Španjolac Albert Riera, ali, unatoč velikoj bodovnoj prednosti od čak 15 bodova pred Mariborom i izglednim osvajanjem naslova prvaka, Španjolac će na kraju sezone napustiti Stožice. Olimpija već neko vrijeme traga za njegovim nasljednikom, a kako sad stvari stoje, izbor je pao na Garciju. Saznajemo i da Garcia nije imun na tu ponudu, ozbiljno razmišlja o odlasku u Olimpiju, premda ga mnogi uvjeravaju da nakon onoga što je dosad uradio u Istri može dobiti posao i u jačoj ligi od slovenske i da bi trebao još malo pričekati. Međutim, Garciju u Ljubljanu privlače europske utakmice, izvjesna borba za Ligu prvaka, to je idući korak koji želi učiniti u svojoj trenerskoj karijeri, a Olimpija mu to u ovom trenutku jamči.

Neki izvori iz Slovenije tvrde da je Garcia već vrlo blizu Olimpije, da je to praktički 'gotova stvar', međutim, treba ipak još malo pričekati. Nije isključeno da će na adresu urugvajskog trenera doći još koja primamljiva ponuda, a možda izbori i s Istrom nastup u europskim kvalifikacijama pa onda ipak malo odgodi svoj odlazak. U svakom slučaju pred klubom s Drosine u idućem je razdoblju, čak i prije kraja sezone, razgovor s Garcijom i rješavanje trenerskog pitanja za iduću sezonu, a u ovom se trenutku njegov odlazak čini izvjesnijim od ostanka u Puli. Olimpija je vrlo ozbiljna opcija, o kojoj i sam Garcia ozbiljno razmišlja, ali možda neće biti i jedina...



Tagovi

Gonzalo GarciaOlimpija LjubljanaIstra 1961HNLHrvatska nogometna ligaSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti