Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Livaja upitan za Šibenik

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 10:09

Više o ozljedi i potencijalnom vremenu oporavka znat će se nakon što odradi sve liječničke preglede

Kad je u 53. minuti protiv Walesa (1:1) na Poljudu zamijenjen Marko Livaja odmah se pojavila bojazan da je u pitanju ozljeda, a ubrzo je stigla i potvrda od službenog spikera. Zadobio je Livaja u prvom poluvremenu na Poljudu udarac u leđa, probao je nastaviti i igrati u drugom kako je rekao Zlatku Daliću na odmoru da će probati, ali bol je bila jača. S bolnom grimasom izašao je i iz svlačionice nakon utakmice pokazujući gdje je dobio udarac, a vidjelo se jutro poslije na treningu da se muči i da će vjerojatno propustiti let za Bursu.

Odlukom liječničke službe HNS-a Livaja je ostao u Splitu s obzirom na to da neće moći igrati, a navijače Hajduka je zabrinulo i kad bi se mogao vratiti utakmicama za klub. Prema nekim neslužbenim prvim prognozama Livaja bi s travnjaka mogao izbivati tjedan dana. Dobio je udarac u leđa i držao se malo iznad kuka, a mišić na tom području može se oporaviti relativno brzo ako nije ozljeda ozbiljnija.

Livaja je tako po prvim prognozama upitan za Šibenik, a ako ozljeda nije teže prirode trebao bi biti spreman do utakmice s Istrom 1961 na Poljudu. Više će se svakako znati danas ili najkasnije sutra dokad bi Livaja trebao obaviti sve liječničke preglede i utvrditi točnu težinu ozljede, a time i preciznije vrijeme oporavka od iste.

Zlatko Dalić u Turskoj zbog ozljeda ne može računati na Livaju i Bruna Petkovića koji su na koncu ostali obojica u Hrvatskoj zbog ozljeda. U Turskoj će Dalić birati između Andreja Kramarića i Petra Muse u napadu.

"Petković ne može, otišao je u Zagreb, neće ga biti neko vrijeme, teško da će biti spreman za sedam, osam dana. Livaja je dobio nezgodan udarac, vidjet ćemo još tijekom dana kakva je situacija, ali imamo Musu i Kramarića, neću pozivati nikoga. Bit će promjena, malo ćemo za Tursku osvježiti momčad", rekao je Dalić uoči odlaska iz Splita na put u Brusu. (km)



Tagovi

HajdukHNSMarko Livaja

Ostale Vijesti