Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Farmaceuti već trećeg mladog veznjaka šalju na posudbu u Zagreb

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 22:30

U klubu neće biti jedini Slavenaš, ondje je i Luka Liklin

Uprava Slaven Belupa u novoj je sezoni priliku odlučila dati mladim, domaćim igračima pa su tako pod novim trenerom Deanom Klafurićem debitirala imena poput Mihaela Mlinarića i Marina Laušića, a u početni je sastav upao veliki talent kluba, 16-godišnji Lovro Zvonarek.

Klub iz Miškinine zapravo ima slatke brige jer se na pripremama pojavio pozamašan broj golobradih mladića koji su u Koprivnici čekali na svoju šansu. Samo neki od njih su Tin Petričić (17), Luka Liklin (20), Nikola Turanjanin (20), Tomislav Srbljinović (21) i Niko Havelka (21), o čijem smo raskidu ugovora prvi izvijestili. Široki kadar značio je da neki od njih moraju na posudbu.

I Turanjanina i Liklina poslali su u zagrebačke drugoligaše. Prvi je završio u Dubravi, dok se drugi vratio u Rudeš, u kojem je također bio prošle sezone. A sad će im se u 2. HNL doći i treći mladi Slavenaš. Naime, kako doznaje Germanijak, Tomislav Srbljinović pridružit će se Liklinu na kaljenju u Rudešu, očito svjestan da se na Apašu u ovom trenutku neće dobiti priliku.

Riječ je o defanzivnom veznjaku rođenom u Koprivnici koji je prošao školu nogometa Slaven Belupa i već bio na tri posudbe otkako je postao senior. Prvo je u ljeto 2018. završio u Belupovoj filijali Koprivnici, da bi u veljači 2019. otišao odraditi polusezonu u Hrvatski dragovoljac, upisavši u Sigetu 10 ligaških nastupa.

Posljednju epizodu izvan Podravine imao je u Dubravi, u kojoj je bio od veljače 2020. do kraja prošle sezone. Tamo je bio konstantan, upisao je 27 ligaških nastupa, upisao dvije asistencije protiv Hajdukovih rezervi i zabio gol sinjskom Junaku. Zagreb mu očito više nije stran i nada se da će upravo u glavnom gradu nastaviti dobivati željenu minutažu. Srbljinović prema Transfermarktu trenutno vrijedi 50 tisuća eura.


Tagovi

Slaven BelupoNK RudešLuka LiklinNikola Turanjanin

Ostale Vijesti