Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Izdanak Dinamove škole nogometa bio na pripremama s Farmaceutima, ali ekspresno raskinuo ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 19:52

U Koprivnici su najavili da će priliku dobiti mladi igrači, no očito nemaju mjesta za sve

Nakon što su iz kluba na posudbe otišli Luka Liklin i Nikola Turanjanin, o čemu smo pisali, Slaven Belupo ostao je bez još jednog mladog veznjaka. Naime, kako doznaje Germanijak, 21-godišnji Varaždinac Niko Havelka raskinuo je ugovor s koprivničkim prvoligašem i slobodan je potražiti novi angažman.

Dečko koji je svojevremeno bio i u Dinamovoj školi nogometa seniorsku je karijeru započeo u Varaždinu, gdje je tijekom 2018. povremeno nastupao za klub u 2.HNL. Nakon posudbe u ludbrešku Podravinu u drugoj polovici 2019., Havelka stiže u Koprivnicu kao zalog za budućnost momčadi iz Miškinine.

Do prilike među seniorima Farmaceuta dolazi krajem sezone 2019./2020., kada je u plavom dresu upisao četiri ligaška nastupa i asistenciju protiv Hajduka na Poljudu. U klubu, međutim, zaključuju kako je za Havelku najbolje da ode na posudbu, pa je tako zadnjih godinu dana bio u drugoligašu Međimurju.

Na sjeveru Hrvatske pokazao se vrlo dobrim, u 30 nastupa zabio je osam pogodaka i dodao tri asistencije pa mu je cijena na Transfermartku s 50 tisuća skočila na 200 tisuća eura. Iako je na pripremama koprivničkog kluba bio od prvog dana, Havelka je nedavno s klubom sporazumno raskinuo ugovor, a o razlozima odlaska nije htio pričati. Koja mu je iduća destinacija, tek ćemo saznati.

Dodajmo tome i informaciju kako je Belupov stoper Romano Lisjak ponovno otišao na posudbu u trećeligaša Križevce. Ondje je bio i u prvoj polovici godine, vratio se u Koprivnicu odraditi pripreme, a sada će ponovno nositi dres kluba iz Prigorja.   


Tagovi

Slaven BelupoDinamo ZagrebVaraždin

Ostale Vijesti