Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dinamo otkupio ugovor Josipa Mišića

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.06.21. | 09:48

Sve je gotovo, ugovor je potpisan, a transfer bi uskoro trebao biti i službeno potvrđen.

Dinamo je otklonio još jednu nepoznanicu uoči okupljanja za novu sezonu. Postignut je dogovor s lisabonskim Sportingom oko otkupa ugovora Josipa Mišića koji sada i službeno postaje „modri“. Cijena otkupa središnjeg veznog igrača je oko dva milijuna eura s određenim bonusima.

Josip Mišić je dijete Osijeka koji je bio jedan od najvažnijih kotačića Matjaža Keka u pohodu Rijeke na naslov prvaka Hrvatske 2017. godine. Mišković je to kapitalizirao s 2,75 milijuna eura transferom u Lisabon što znači da je čisti profit bio oko 2,5 milijuna eura.

U Sportingu se Mišić nije nametnuo, slijedila je posudba u grčki PAOK u kojem je izdominirao, uzeo naslov najboljeg igrača kluba od strane navijača i očekivalo se kako će ga PAOK otkupiti. No, stigla je pandemija i Mišić je PAOK zamijenio novom posudbom u zagrebački Dinamo.

Ukupno je upisao 22 nastupa, zabio je tri gola i asistenciju. Posebno pamtimo pogodak Gorici u polufinalu Kupa udarcem iz daljine. Zabio je i Rijeci te Varaždinu.

Treba naglasiti kako je Mišić davna želja maksimirskih struktura koji su ga htjeli u Dinamo još dok je bio član Osijeka. Ipak, do Maksimira je morao okolnim putevima preko Rijeke, Sportinga i PAOK-a.

Piše: Alen Lesički


Tagovi

Josip MišićDinamo ZagrebSportingSporting Lisabonnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokGermanijak doznaje

Ostale Vijesti