Nordphoto GmbH / Freund
Nordphoto GmbH / Freund

Germanijak doznaje: Dinamo i Rijeka u utrci za mladim reprezentativcem Hrvatske!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 16:29

Rijeka je svoje zanimanje za Marca Pašalića manifestirala konkretnom ponudom, dok se ona iz Maksimira još uvijek čeka.

Dinamo i Rijeka krenuli su pripremati teren za predstojeći prijelazni rok a čini se kako su pronašli identičnu metu. Kako Germanijak doznaje, Rujevica i Maksimir ozbiljno su zagrizli za mladog reprezentativca Hrvatske i člana Borussije Dortmund Marca Pašalića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je trenutno u prednosti jer je svoje zanimanje manifestirala konkretnom ponudom prema igraču kojem za mjesec dana ističe ugovor, ali čini se ća imati ozbiljnog konkurenta u Dinamu čiji je sportski sektor upalio zeleno svjetlo prema veznjaku kojeg trener Igor Bišćan poznaje iz mlade reprezentacije.

Naime, Marco Pašalić debitirao je za U-21 reprezentaciju Hrvatske koncem prošle godine u pobjedi nad Danskom u play offu kvalifikacija za Euro U-21. Potom je dobio minutažu u uzvratu a Bišćan ga je dodatno upoznao u prijateljskim dvobojima protiv Poljske i Austrije. Za očekivati je da bi Pašalić mogao dobiti i poziv za Euro kod Dragana Skočića.

Marco Pašalić rođen je u rujnu 2000. u Karlsruheu, igrao je za U-17 reprezentaciju kod trenera Bašića. Igrao je u pomlatku Hoffenheima, Karlsruhea, Stuttgarta i Borussije Dortmund za čiju je prvu momčad debitirao u Superkupu protiv Bayerna u kolovozu 2021. Jedini nastup u Bundesligi, Pašalić je upisao protiv Wolfsburga u studenom prošle godine no redovito je nastupao za drugu momčad Borussije koja se natječe u 3. njemačkoj ligi.


Riječ je o veznjaku kojem najviše odgovora pozicija na desnoj strani a velika prednost mu je igra s lijevom nogom koja ga razlikuje od ostalih. U Dinamu zapravo i nema igrača na njegovoj poziciji. Mogu je pokriti tek Ristovski i Moharrami, obojica dešnjaci s primarnom pozicijom u obrani. Što se Rijeke tiče, oni su još tanji na toj poziciji s obzirom na to da imaju Alena Grgića, također dešnjaka.


Marco Pašalić dugo je vremena bio u bilježnicama skauta HNS-a, međutim ozljede su ga spriječile da ranije debitira za Vatrene. Imao je i opciju da odabere Njemačku, ali “nije bilo šanse”, kako je to sam priznao u jednom od razgovora za medije. Karakter je čeličio kao fizički radnik kod brata koji posjeduje građevinsku firmu. Imao je problema s ozljedama, ali sada je potpuno zdrav i spreman za izazove koji su pred njim a čini se da bi oni mogli biti u HNL-u sljedeće sezone. Maksimir ili Rujevica su u užem izboru, ali ne bi se iznandili da se pojavi i treća opcija...



Tagovi

Marco PašalićHNK RijekaGNK DinamoEuropsko prvenstvo U-21Igor BišćanBorussia DortmundBorussia Dortmund 2

Ostale Vijesti