Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo će danas raspisati izbore!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 08:48

Oko podneva bi se trebao sastati maksimirski Izvršni odbor i proglasiti datum prvih izbora za Dinamovu Skupštinu

U petak u poslijepodnevnim satima Dinamo bi trebao objaviti datum prvih izbora za Skupštinu po novom Statutu! Naime, točno u podne trebao bi se sastati klupski Izvršni odbor, potvrditi sastav izbornog povjerenstva i onda objaviti dan izbora. Podsjetimo, mandat Dinamovoj Skupštini, predsjedniku, IO-u i NO-u istječe 11.ožujka, najkasnije dan poslije Dinamo bi trebao imati novoizabrana tijela na način kako propisuje novi Statut. A to znači, 25 članova s općih članskih izbora (lista s najviše glasova čitava ulazi u Skupštinu) i 35 članova zajnim glasanjem članova Izvršnog odbora.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kad će se izbori održati? Izvori Germanijaka otkrivaju da će 'povijesni datum' biti na samom kraju veljače, između 27. i 29. dana u mjesecu. Jednostavno, procedura propisana Statutom i ne ostavlja mogućnosti, mora se reagirati promptno, ne mogu se izbori održati niti puno prije, a pogotovo ne puno kasnije. U ovom trenutku još nije poznata odluka Gradskog ureda za opću Upravu o legalnosti dviju Skupština, u rujnu i prosincu, ali klub nema niti vremena čekati tu odluku, izbore mora raspisati, a ako Grad donese neku drugačiju odluku u vezi sa Skupštinom, tada će se i Dinamo morati ponašati u skladu s njom.

Inače, pravo birati i biti biran imat će svi članovi kluba, koji imaju važeću člansku iskaznicu za 2023., što znači da se još u petak i subotu tko hoće može učlaniti u Dinamo.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoStatut GNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti