Lovro Chelfi i Niko Tomašević u dresu Kustošije
Lovro Chelfi i Niko Tomašević u dresu Kustošije

Germanijak doznaje: Četiri talenta, prvi operativac škole i legenda otišli iz Dinama kod trećeligaša!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 21:49

Nogometna škola u Maksmiru ovih je dana doživjela ozbiljan udarac. Otišla su im dva kadeta i dva juniora a odlaze i kadrovi koji su gradili ponajbolju školu u Europi…

Očito se loš period za Dinamo nastavlja na svim razinama. Dok je prva momčad u svojim problemima, Uprava ne zna gdje goni a umjesto da se bave samim sobom - oni istražuju jel stanoviti Bergman pozvao Bobana u Maksimir ili nije, kao da kapetan treba nečiji poziv da dođe u svoj dom, počela se rasipati i nogometna škola.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, kako Germanijak ekskluzivno doznaje, škola Dinama je ovih dana ostala bez četvorice talentiranih igrača. S prvim danom veljače službeno iz Dinama odlazi i prvi operativac škole Matija Biško a već ranije je otišao Tomo Butina, legendarni vratar Dinama. A svima njihova nova adresa je Sokolska 47a, a poslodavac NK Kustošija!

Prema našim informacijama, Dinamo je napustio dvojac ponajboljih kadeta Lovro Chelfi (2007. godište) i godinu dana mlađi Niko Tomašević. Maksimirska 128 više nije dom niti Luki Vračaru koji je 2005. godište, baš kao i Roku Perošu. Obojica su igrala za juniore Dinama.


Svi oni su pristupili Kustošiji za koju su neki i odigrali prve seniorske minute. Chelfi i Tomašević zaigrali su protiv Samobora ovaj tjedan i obojica zabili po gol na toj utakmici. Dolasku u Kustošiju svakako je pomogla reputacija Andyja Bare, ali i projekt koji su u Kustošiji stavili pred njihove roditelje. Projekt koji mladići očito nisu vidjeli u Dinamu. Saznajemo da je identičan razlog bio i kod Luke Vrčara, odnosno kod Roka Peroša.

A svi oni će u Kustošiji dočekati dobro znano lice iz maksimirskih dana. Matija Biško bio je godinama jedan od isturenijih djelatnika Dinamove škole dok ju je krasila reputacija ponajbolje škole u Europi. Bio je osoba koja je operativno vodila mnoge projekte i svakako jedan od najboljih djelatnika Dinama, uzimajući u obzir sve razine kluba.

Nakon što je godinama bio neizostavni čimbenik svakog uspjeha mlađih kategorija Dinama, Biško je ovih dana odlučio dignuti sidro i preseliti se u Kustošiju. Koji su razlozi da se napusti Dinamo i ode u redove trećeligaša možemo samo nagađati. Jel to aktualna situacija u Maksimiru, pregovaračka uvjerljivost Andyja Bare ili novi izazov, nije niti važno. Dinamo sasvim sigurno gubi izuzetno kvlitetan kadar i to je ozbiljan udarac za maksimirsku administraciju.

Saznajemo kako će Biško posljednji dan odraditi u srijedu te će se već u četvrtak staviti na raspolganje novom poslodavcu. Ondje bi trebao raditi s bivšim šefom iz Maksimira, Tomislavom Butinom. I on je otišao iz Dinama nakon što su krenule promjene koje je potencirao Dario Šimić a sada je odlučio nastaviti svoju karijeru u Kustošiji gdje će se baviti koordinacijom nogometne škole.



Tagovi

GNK DinamoKustošijaAndy BaraTomislav Butina

Ostale Vijesti