REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Gazzetta o Petkoviću: "Samo je jedan trener vjerovao u njega"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 19:55

"Kako bi pronašao sebe, Bruno se vratio na polazište, u svoju Hrvatsku."

Cijenjena Gazzetta dello Sport je napisala hvalospjev o Bruni Petkoviću nakon sinoćnje predstave protiv Brazila. Prisjetila se i kako se proveo u talijanskoj Serie B.

"Nitko se neće sjećati pogotka Neymara koji se izjednačio s Peleom protiv Hrvatske. Deset obučenih u zeleno-zlatne dresove plače, zajedno s Brazilcima na tribinama Education City stadiona i 200 milijuna koji sjede na kaučima svojih domova. Neutješni su oni, oni koji su se do 116. minute veselili polufinalu protiv Argentine. Oni koji su bez svjetskih trijumfa od 2002. osjetili da se prokletstvu bliži kraj, toliko da su se pitali kako rasporediti šest zvijezda oko amblema", kaže talijanski list i dodaje:

"Oni koji ne znaju tko je Bruno Petković: napunit će 28 godina u rujnu, a život je proveo gore-dolje u Italiji. Sakupio je 56 nastupa u Serie B, 15 u Serie C, a u Serie A nije zabio niti jedan gol. Tužan životopis. Ali zabio je tih 1:1 s četiri minute do kraja utakmice. Odapeo je lijevom nogom, a loptu je kobno skrenuo Marquinhos što je dovelo do penala... Sve ovo nosi njegovo ime."

Hvalama tu nije bio kraj.

"Zabio je šest golova u svojih prvih deset nastupa u reprezentaciji, ritam dostojan najbolje devetke. Čarolija koja, međutim, blijedi kada stvari postanu teške. Euro 2020. bio je katastrofa, a hrvatski je put prekinut već u osmini finala. Dalić ga je opominjao, a ozljeda ga je udaljila iz reprezentacije."

Dotaknuli su se onda i donedavnog trenera Rijeke.

"Serse Cosmi je imao jake napadače, čak i Milita u Genoi. Ali u njegovim očima nitko nije bio kao Petković, koji više nego itko drugi uspijeva promijeniti lice momčadi: "Samo ga treba maziti" - reći će Cosmi. Kako bi pronašao sebe, Bruno se vratio na polazište, u svoju Hrvatsku."

(eg)



Tagovi

Bruno PetkovićGazzetta dello SportHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti