REUTERS/Ognen Teofilovski
REUTERS/Ognen Teofilovski

Gazzetta: Heroj makedonske reprezentacije na meti Barcelone i Reala!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 18:51

Žele ga Ancelotti i Xavi.

Reprezentacija Makedonije sinoć je svladala Island na stadionu Toše Proeski s 3:1 i prvi put u povijesti izborila dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U redovima Makedonije trijumf su izborila tri HNL igrača, Darko Velkovski iz Rijeke odigrao je svih 90 minuta, kapetan Stefan Ristovski 89., a Hajdukovac Jani Atanasov nije ulazio u igru. Za doigravanje koje se igra iduće godine, priključit će se i kapetan Dinama Arijan Ademi, no u ovom trenutku prvo ime makedonske reprezentacije je 22-godišnji veznjak Napolija Elif Elmas koji je prije pet dana upisao dvije asistencije u 5:0 pobjedi Sjeverne Makedonije nad Armenijom, a onda je Islandu zabio drugi i treći gol na utakmici, za potvrdu plasmana u playoff.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, za Elmasa su zainteresirana dva ponajveća kluba svih vremena - Real Madrid i Barcelona.

Elmas trenutno igra sjajno u vodećoj momčadi Serie A, standardni je član Spallettijeve ekipe i u 16 dosadašnjih utakmica zabio je dva pogotka.

Riječ je o polivalentnom igraču koji može pokriti sve tri pozicije u vezi, ali i na krilima. U Napoli je stigao na ljeto 2019. iz Fenerbahčea kao 19-godišnjak i aktualni trener Reala Ancelotti dobro je upoznat s njegovim vještinama i kvalitetama budući da je talijanski stručnjak tada inzistirao na njegovom dolasku.

Osim interesa Reala, talijanski sportski dnevnik piše kako je Elmas jedan od igrača podcrtanih u Xavijevoj bilježnici, kao važan kotačić Barcelonine rekonstrukcije.

Makedonskom reprezentativcu Transfermarkt cijenu u ovom trenutku procjenjuje na 17 milijuna eura.


Tagovi

Eljif ElmasNapoliReal MadridBarcelonaMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti