REUTERS/Ognen Teofilovski
REUTERS/Ognen Teofilovski

Makedonija i tri HNL-ovca slave: Risovi izborili dodatne kvalifikacije za Katar (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 19:44

Povijesni uspjeh za reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Nakon što su Sjeverni Makedonci prošlog ljeta nastupili na svojem prvom velikom natjecanju u povijesti, danas su izborili dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru svladavši na domaćem terenu reprezentaciju Islanda s 3:1. Ovom pobjedom Makedonci su zadržali drugo mjesto koje su preuzeli prije tri dana nakon što su svladali Armenijiu 5:0, a Rumunjska je na domaćem terenu remizirala s Islandom.

Makedonija je u potpunosti nadigrala Island koji je, treba reći, zaigrao bez svojih ključnih igrača. Risovi, kako glasi nadimak reprezentacije Sjeverne Makedonije poveli su već u sedmoj minuti golom Egzijana Alioskog na asistenciju bivšeg igrača Intera iz Zaprešića Aleksandra Trajkovskog.

Pogodak Makedonije za 1:0 pogledajte OVDJE.

Makedonci su u prvom dijelu u potpunosti izdominirali Islanđane, u 40. poništen je pogodak Darka Churlinova, no, kako to u nogometu često biva, kada ne zabiješ, primiš. Island je u 54. stigao do izjednačenja pogotkom Jona Dagura Thorsteinssona (VIDEO).

Makedonija je ipak uspjela zabiti drugi pogodak, 11 minuta kasnije. Nakon pravog 'flipera' u kaznenom prostoru gostiju Elif Elmas uspio je zabiti iz blizine za preokret (VIDEO), a isti igrač je tri minute prije kraja potvrdio pobjedu domaćina (VIDEO) i plasman u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Island je od 89. minute igrao s igračem manje nakon što je Isak Johannesson zaradio drugi žuti karton.

Igrač Rijeke Darko Velikovski odigrao je svih 90 minuta za Makedonce, a igrač Dinama Stefan Ristovski igrao je do 89. Igrač Hajduka Jani Atanasov nije ulazio u igru.

Rumunjska je pogocima Dennisa Mana u 8. (VIDEO) i bombetinom Nicusora Bancua u 87. (VIDEO) stigla do 2:0 pobjede nad Lihtenštajnom, no ta im pobjeda nije donijela dodatne kvalifikacije koje su propustili u prošlom kolu nepobijedivši Island.

U dvoboju za prestiž, Njemačka je svladala Armeniju u Jerevanu s 4:1 i završila skupinu s 27 od mogućih 30 bodova i gol-razlikom 36:4. Armenija pak nakon tri uvodne pobjede nije slavila u posljednjih sedam utakmica. Za Nijemce su zabijali Kai Havertz u 15. (VIDEO), Ikay Gundogan u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela iz penala (VIDEO) , a onda i u 50. minuti iz igre (VIDEO) te Jonas Hofmann u 64. (VIDEO). Jedini pogodak za Armeniju zabio je Henrikh Mikhitaryan iz penala u 59. (VIDEO).



Tagovi

MakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaNjemačkaNjemačka nogometna reprezentacijaIslandIslandska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti