Srećko Niketić/Pixsell
Srećko Niketić/Pixsell

Garcia uoči Šibenika: "Ne razmišljamo o Europi, bit će ovo drugačija utakmica od prethodnih"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 17:38

Dvoboj se igra sutra u 18 sati.

Nadolazećeg vikenda, produženog zbog Praznika rada koji pada na ponedjeljak, očekuje nas 32. kolo Hrvatske nogometne lige. Otvaraju ga sutrašnjom utakmicom Istra 1961 i Šibenik, a utakmica se s početkom od 18 sati igra na Aldo Drosini u Puli.

Momčadi ovaj dvoboj dočekuju u prilično drugačijoj atmosferi. Istra 1961 je izvrsnom sezonom riješila brige oko ostanka. Imaju 38 bodova i na 7. su mjestu, dok je Šibenik na začelju ljestvice i vodit će grčevitu bitku za opstankom s Goricom. Utakmicu su najavili u pulskom prvoligašu, a pred novinare su izašli trener Gonzalo Garcia i vezni igrač Slavko Blagojević.

Bit će to zahtjevna utakmica, treća u sedam dana. Očekujem težak ogled protiv momčadi koja je u dobrom trenutku. Znamo da imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama, stoga mi moramo dati sve od sebe kako bismo se natjecali s njima i išli na pobjedu. Igrači su svakako motivirani, pozitivni i mentalno jaki, ali možda i malo umorni zbog rasporeda ovih zadnjih kola“, najavio je Garcia sutrašnji dvoboj. 

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istra 1961 nalazi se na 7. mjestu ljestvice s 38 bodova i još uvijek može dohvatiti mjesto koje vodi u Europu. Šibenik, pak, vodi grčevitu borbu za ostanak i svaki bod im je izuzetno bitan.

”Mislim da će ova utakmica biti nešto drugačija od onih prethodnih koje smo ove sezone odigrali sa Šibenikom. Do sada su se dosta branili, ali prema naprijed vidimo da sada imaju učinkovite igrače poput Araija, Špeljaka, Hiroša.. S naše su strane van kadra Matheus i Majstorović, a Einar se vratio u kadar nakon tri žuta kartona. Lisica i Blagojević su spremni i fit za igrati. Smatram da moramo biti fokusirani na svaku utakmicu zasebno, odnosno kako ne bi izgubili fokus, ne razmišljamo previše o Europi. Do kraja sezone nas čekaju sigurno teški susreti, ali osvajanje bodova bi nam značilo puno da ipak ostvarimo nešto lijepo“, izjavio je trener Istre 1961.


Uz španjolskog stratega, na konrefenciji za medije sudjelovao je i veznjak Slavko Blagojević.

”Momčad je ove sezone napravila čudo s rezultatom, atmosfera u ekipi je dobra, dobro se trenira i radi. Danas ćemo još trenirati i napraviti analizu, a sutra ići na pobjedu od prve minute“, uvodno je rekao iskusni veznjak, a potom se malo dotaknuo i svojeg povratka nakon ozljede.

”Jako sam sretan što sam se vratio u ekipu nakon teške ozljede i dugog oporavka, napokon igram, ali nakon 10 mjeseci možda bi bilo nerealno da tražim veću minutažu. Dečki koji igraju su napravili super rezultat, a ja kao stariji igrač njima mogu najviše biti potpora i dati svoj maksimum.“

Stanje na ljestvici je takvo da sve momčadi od Rijeke na 3. mjestu, pa sve do Lokomotive na 8. mjestu i dalje imaju šanse za plasmanom u neko od europskih natjecanja.

”Imamo još pet kola da izvučemo najviše što možemo, no i trener je pokazao da su sve odluke koje je donio bile dobre. Mislim da Istra 1961 nikada nije ovako dobro igrala i ja bi dao sve da izborimo tu Europu. Liga je ove sezone zahtjevna i ponekad upadneš u neku krizu, ali svatko svakoga može pobijediti. Ja sam siguran da ćemo mi prekinuti ovu našu i mislim da sutra možemo odnijeti pobjedu. Šibenik ima širinu i kvalitetnog trenera i igrače, napravili su sada dobar rezultat. Bit će zahtjevna utakmica, zaključio je Slavko Blagojević.



Tagovi

Gonzalo GarciaSlavko BlagojevićHrvatska nogometna ligaIstra 1961

Ostale Vijesti