Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Garcia prvi favorit za Jakirovićeva nasljednika? Mišković poručio igračima: "Idemo pobijediti u Lille, a onda ćemo i 'Ovoga' u Zagrebu..."

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 16:00

Rijekin predsjednik pokušava podići atmosferu u momčadi, a navijači su najavili da će večeras doći na Rujevicu dati podršku igračima uoči puta u Francusku

Darko Raić-Sudar, aktualni sportski direktor i Radomir Đalović dojučerašnji pomoćnik Sergeja Jakirovića vodit će Rijeku u četvrtak u Lilleu, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. To se zna još od jučer, ali glavno je pitanje tko će biti trajno rješenje na klupi kluba s Rujevice. Pojavila su se imena potencijalnih kandidata, jedan je Gonzalo Garcia, spominju se Ante Čačić, Goran Tomić pa i Matjaž Kek. Prema našim informacijama Damir Mišković razmišljao je o povratku Matjaža Keka, nije to novost, on je stalno u predsjednikovim mislima, kod svake promjene trenera, međutim, pitanje je bi li Kek i da napusti kormilo slovenske reprezentacije donio na Rujevicu istu energiju, koju je donio u onim šampionskim danima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako ispada da je Gonzalo Garcia trenutno prvi izbor, čak su već i obavljeni neki razgovori na tu temu, s Garcijom ili njegovim zastupnicima, to nam nije poznato, ali Urugvajac, bivši trener Istre 1961 visoko kotira na Rujevici. Hoće li prihvatiti poziv ili će ustrajati na odlasku u inozemstvo, povratku u Španjolsku, još je, očito, rano je za zaključak. Inače, Damir Mišković pokušao je u utorak malo podići atmosferu u klubu, njegova se razmišljanja mogu svesti pod egidu 'Rijeka ide dalje, u nove pobjede, ništa nas ne može zaustaviti.' Zapravo, to je i jedini ispravan način razmišljanja, za kukanje ionako više nema vremena, o rastanku s Jakirovićem ionako je sve već rečeno. Obratio se Mišković i igračima i u dobrom raspoloženju im poručio:

"Dečki, idemo pobijediti u Lille. A onda ćemo pobijediti i 'Ovoga' u Zagrebu.", rekao je Mišković. Naravno, mislio je na utakmicu s Dinamom u nedjelju, u kojoj će Jakirović prvi put biti na suprotnoj strani. Nema druge, život ide dalje, a sigurno će svi u Rijeci u maksimirskom srazu imati dodatan motiv. Dojma smo, barem gledajući s distance iz Zagreba da se ta utakmica na Kvarneru iščekuje i više nego Lille. Premda, Riječani sigurno ni u Francusku ne idu spuštenog garda.

Podršku će momčadi večeras na Rujevici dati i navijači, koji su najavili dolazak, a Rijeka će prema Lilleu u srijedu prijepodne, dan prije utakmice.



Tagovi

Gonzalo GarciaHNK RijekaDamir MiškovićLilleSergej Jakirović

Ostale Vijesti