Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Garcia: Nismo dali Hajduku puno šansi; Dambrauskas: Silno smo razočarani

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 19:38

Treneri Istre 1961 i Hajduka komentirali su nedjeljni remi (1:1)

Ishod dvoboja između Istre 1961 i Hajduka je znatno više obradovao domaće, zaslužili su bod, možda i više protiv slabih Splićana. U izjavi za televizijski kanal Arenasport treneri Garcia i Dambrauskas su izrekli prve dojmove o utakmici.

„Moramo biti zadovoljni rezultatom, igrali smo protiv momčadi iz vrha tablice. Zadovoljan sam rezultatom i načinom na koji smo do njega došli. Igrali smo s trojicom u obrani jer smo htjeli imati kontrolu nad loptom i igrom, mislim da smo uspjeli. Imali smo probleme s ozljedama pa smo tražili najbolja rješenja, dobro smo to kontrolirali i odigrali smo dobru utakmicu.

Nismo dali puno šansi Hajduku u prvom poluvremenu, dali su nam gol iz našeg posjeda i duge lopte, Volio bi da češće igramo kao u prvom dijelu, u nastavku smo dali gol iz pritiska, iskoristili grešku obrane, sretan sam zbog toga. Najveći problem je bila završnica utakmice, pali smo s energijom, ali uspjeli smo izdržati pritisak Hajduka i mislim da smo zaslužili ovaj rezultat“, poručio je trener Puljana.

Litavski stručnjak na klupi Hajduka je bio vidno razočaran rezultatom i igrom.

„Teško je reći što se dogodilo, uspjeli smo povesti, ali bili smo previše pasivni, nismo bilo dobri koliko smo htjeli. Uvjeti su isti za obje momčadi., nogomet je igra grešaka, imali smo neke šanse, a darovali smo gol. Očekivali smo tešku utakmicu, ali ne ovakav rezultat. Grgić je lakše ozlijeđen, Eleza smo čuvali zbog kartona, Simić neće igrati neko vrijeme pa smo morali gledati u budućnost i zato smo kombinirali sa sastavom. Kada ne pobijedite onda su problemi veći od ne donošenja lopte prema naprijed. Moramo osvajati loptu bliže protivničkim vratima, branili smo se dosta plitko, nismo dovoljno izlazili u pritisak“, kazao je Dambrauskas pa odgovorio na pitanje o derbiju sljedeće subote.

„Dinamo? Očekujem puno bolju utakmicu nego danas, silno smo razočarani s današnjim rezultatom. Izgubili smo bodove koje nismo smjeli. Imamo tjedan dana za pripremu, moramo dobro zapeti da budemo bolji nego danas, 11 utakmica je do kraja, znamo što nas čeka. Ali moramo bolje nego danas.“


Tagovi

Valdas DambrauskasSergio GarciaHajdukNK Hajduk SplitIstra 1961

Ostale Vijesti