REUTERS/Umit Bektas
REUTERS/Umit Bektas

Galatasaray deklasirao Fenerbahce i stigao do sedme uzastopne pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 19:42

Pobjegao je Fenerbahceu na četiri boda prednosti

U najvećem derbiju turskog nogometa Galatasaray je na gostovanju pobijedio Fenerbahce sa 3:0 pobjegavši najvećem suparniku na četiri boda prednosti.

Galatasaray je poveo u 32. minuti golom Sergia Oliveire, na 2:0 je povisio Kerem Akturkoglu, da bi konačnih 3:0 postavio Mauro Icardi u desetoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su još dva puta treseli suparničku mrežu, ali su golovi Abdulkerima Bardakcija u 14. i Kerema Akturkoglua u 17. minuti poništeni nakon asistencije VAR-a. Domaćin je od 86. minute igrao bez isključenog Irfana Cana Kahvecija koji je "pocrvenio" zbog oštrog prekršaja.

Bila je to najuvjerljivija pobjeda Galatasarayja protiv najomraženijeg suparnika u posljednjih 17 godina.

Galatasaray je sedmom uzastopnom ligaškom pobjedom pobjegao Fenerbahčeu na četiri boda prednosti.

U ranije odigranom susretu Umraniyespor je na gostovanju pobijedio Giresunspor sa 1:0, a pogodak odluke zabio je hrvatski nogometaš Antonio Mršić. Mršić, koji za Umraniyespor igra od 2021. godine, pogodak je postigao u 83. minuti. Bio je to njegov peti gol ove sezone.

Prije dolaska u klub iz predgrađa Istanbula, Mršić je igrao za Balikesirspor, izraelske klubove Bnei Yehuda, Bnei Sakhnin i Hapoel Rishon LeZion, te Zadar, Split... Za Umraniyespor je nastupio i Tomislav Glumac, bivši branič Hajduka, Zadra i Splita koji je u Turskoj od 2015. godine.

U drugom susretu Karagumruk i Konyaspor su odigrali 3-3. Domaćin je vodio 2-0, a imao je i 3-2, ali su gosti uspjeli izvući bod i to golom u petoj minuti nadoknade, a sva tri gola za goste zabio je Senegalac Mame Diouf (65, 72, 90+5).

Kod prvog gola Konyaspora asistent je bio Robert Murić koji je ušao u igru u 59. minuti. Za Karagumruk su zabili Magoed Ozdojev (7), Mbaye Diagne (33) i Kerim Frei (88).

Murić je u Konyu stigao u lipnju ove godine zajedno s Domagojem Pavičićem iz Rijeke.

Konyaspor se nalazi na sedmom mjestu ljestvice turskog prvenstva, dok je Umraniyespor na 18. mjestu sa 14 bodova, tri manje od zone spasa.


(hina)


Tagovi

GalatasarayFenerbahçe

Ostale Vijesti