REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Gabriel Vidović napušta Bayern, karijeru nastavlja u Erediviziji

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.08.22. | 20:57

Dobit će dres s brojem 10, a igrat će s bivšim stoperom Hajduka i najvećom mladom nadom poljskog nogometa.

Izgleda kako se Gabriel Vidović od Bayerna, barem nakratko, oprostio sa stilom. Ove sezone je za prvu momčad Bavaraca odigrao jednu utakmicu, nedugo po ulasku s klupe upisao je i asistenciju, a njegova momčad svladala je Bochum s uvjerljivih 7:0. No, zbog ogromne konkurencije on ove sezone sigurno ne bi dobio minutažu kakva je potrebna mladim i talentiranim igračima pa će tako hrvatski ofenzivac karijeru nastaviti u Vitesseu gdje odlazi na jednogodišnju posudbu.

Njemački i nizozemski mediji javljaju kako je sve dogovoreno te da će već početkom sljedećeg tjedna Vidović postati novi član Vitessea, kluba koji već godinama ima blisku suradnju s Chelseajem i za kojeg su svojevremeno igrala četvorica Hrvata – Ante Miše, Darko Butorović, Matej Delač i Dominik Oroz.

Gabriel Vidović definitivno bi u Vitesseu trebao biti prvotimac. Potencijal 18-godišnjeg Hrvata je ogroman, a nizozemski sastav vapi za nekim novim napadačkim rješenjem koji bi ih maknuo sa 16. mjesta gdje se sada nalaze.

U novom klubu Vidović će igrati s Portugalcem Ferrom koji je prošle sezone igrao za Hajduk te Kacperom Kozlowskim, najvećom mladom nadom poljskog nogometa kojeg je Brighton doveo iz Pogona za 11 milijuna eura, a on je također u Vitesseu na jednogodišnjoj posudbi.

Ako sve prođe kako treba, Vidović bi za novu momčad trebao debitirati protiv Groningena, a ta utakmica je na rasporedu 4. rujna. (I.A.S.)


Tagovi

Gabriel VidovićVitesseBayernposudba

Ostale Vijesti