Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Fulham produbio krizu Chelseaja, Felixov debi iz noćne more

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 22:42

Iako su se navijači Chelseaja više na račun njegovog prezimena nadali da će unijeti dašak magije na Stamford Bridge, gaža Grahama Pottera je sve samo ne čarobna.

Chelsea je, sada se to može sa sigurnošću reći u – velikoj krizi. u Zaostaloj utakmici sedmog kola Premier lige, Plavci su na Craven Cottageu poraženi od Fulhama s 2:1.

Iako su se navijači Chelseaja više na račun njegovog prezimena nadali da će unijeti dašak magije na Stamford Bridge, gaža Grahama Pottera je sve samo ne čarobna. I pitanje je koliko još strpljenja preostalo kod američkog vlasnika i Potterovog poslodavca Teda Boehlyja koji, uzgred rečeno, ne oduševljava svojim potezima i silnim dovođenjem defenzivaca.

A kada i dovede talentiranog ofenzivnog igrača, kao što je skupocjena posudba Joaa Felixa, onda mu ovaj uzvrati isključenjem u debiju.

Portugalac na privremenom radu iz Atletico Madrida se našao u udarnoj postavi protiv Fulhama, a povjerenje trenera Pottera je iznevjerio u 58. minuti. Slabo je primio jednu loptu pa onda opasnim klizećim startom nasrnuo na Tetea, nakon čega mu je glavni arbitar Coote pokazao crveni karton, označivši kraj njegovog debija za zaborav.

Bilo je to kod rezultata 1:1, kada se Chelsea vratio u utakmicu preko Koulibalyja koji je u 47. minuti poništio vodstvo domaćeg Fulhama (Willian, 25. minuta).

Nakon toga je Chelsea sasvim potonuo, domaćin je zaigrao hrabrije i u 73 minuti stigao do vodstva. Carlos Vinicius je u pogodak pretvorio asistenciju Pereire i na taj način produbio krizu Plavaca koji su u posljednjih osam utakmica zabilježili tek jednu jedinu pobjedu pa sada drže desetu poziciju Premier lige s mršavih 25 bodova iz 18 utakmica.

Dodajmo i kako je Mateo Kovačić igrao za Chelsea do 79. minute kada ga je zamijenio Gallagher. (pz)



Tagovi

ChelseaFulhamPremier ligaJoao FelixMateo Kovačić

Ostale Vijesti