MNK Olmissum
MNK Olmissum

Frane Despotović za Germanijak: „Ostvarili smo svoj primarni cilj, a protiv Sportinga možemo samo profitirati“

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 08:22

Hrvatski viceprvak Olmissum izborio je Elitnu rundu Lige prvaka, a 'domaću' Glavnu rundu zaključit će večerašnjim dvobojem protiv jedne od najboljih momčadi svih vremena, Sportingom iz Lisabona.

Nakon što je Futsal Dinamo jučer završio svoju priču u ovosezonskoj Ligi prvaka, Olmissum danas završava svoju skupinu Glavne runde natjecanja i to u svečanom raspoloženju. Omišani su još u četvrtak, unatoč porazu od HIT Kijeva, izborili plasman u Elitnu rundu natjecanja koja se igra krajem studenog i početkom prosinca, a danas u utakmici za prestiž (20 sati) igraju protiv slavnog lisabonskog Sportinga.

„Naš primarni cilj bio je prolaz među 16 najboljih u Europi. Pokazalo se da je dovoljna bila pobjeda u prvoj utakmici. Znali smo da nam je taj dvoboj protiv Ajata najbitniji u skupini. Na kraju smo slavili, a na ruku nam je išao i rezultat utakmice između Sportinga i HIT-a (2-2, op.a.). Čestitam ekipi na tom uspjehu“, rekao nam je trener Omišana Frane Despotović.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije zadnjeg kola sve je jasno. Iz Olmissumovog 'Puta A' u drugi krug prolazi tri od četiri momčadi. Sporting i HIT iz Kijeva posljednje kolo dočekuju s četiri boda, a Olmissum ima tri. Kazahstanski Ajat, čak i da danas pobijedi HIT, ostat će četvrti zbog poraza od Olmissuma u međusobnom susretu.

No, lagano se moglo dogoditi da Olmissum posljednje kolo dočeka kao lider skupine, budući da su Omišani u drugom kolu do 37. minute vodili protiv HIT-a pogotkom Duje Kusture iz 1. minute utakmice, nakon lijepe kombinacije s 'internacionalcima' Lirom Vanhom i Jeremyjem Bukovcem. No, u posljednje tri i pol minute utakmice Ukrajinci su zabili četiri gola, od čega je dva zabio vratar Oleksander Sukov na prazan gol…

„Zbog poraza su pomiješani osjećaji. Ne bih rekao da smo izgubili nesretno, već smo si poraz zakuhali sami. Iako smo izborili plasman u Elitnu rundu, dominantan osjećaj nakon utakmice u četvrtak bila je ljutnja. Držali smo sve u svojim nogama, rekao bih i dominirali. No, Ukrajinci su igrali zrelo cijelu utakmicu, zariskirali u posljednjih pet minuta i stigli do zaslužene pobjede. Mi nemamo puno vremena za duboke analize. U prvih 36 minuta bili smo jako dobri i pokazali da možemo igrati i s najboljim momčadima Europe“, rekao je Despotović.

Omišane danas očekuje 'utakmica za prestiž', možda i prvo mjesto skupine. Sporting je jedan od najboljih futsal klubova svih vremena, klub koji je u posljednjih sedma godina u šest navrata igrao finale Lige prvaka i dva puta osvojio natjecanje.

„Tko god se bavi sportom ulazi u utakmicu s ciljem da pobijedi. Nama će faliti Antonio Sekulić zbog crvenog kartona protiv HIT-a, no imamo igrače u kadru koji ga mogu dostojno zamijeniti. I Sporting bi mogao biti opušteniji budući da je već izborio prolaz. Mi se nećemo prilagođavati protivniku, pokušat ćemo gajiti svoj način igre. Ne mislimo se predati. Mi u ovoj utakmici možemo samo profitirati. Cilj smo ostvarili tako da možemo ući u dvoboj opušteno, bez pritiska“.

Antonio Sekulić i Frane DespotovićAntonio Sekulić i Frane Despotović

Proslavljeni hrvatski igrač futsala i trener Omišane je preuzeo na početku sezone. Olmissum je krenuo rezultatski dosta slabo, s dva poraza u Superkupu te porazima od Futsal Dinama (1-6) i Torcide (0-1) u prva tri kola prvenstva. No, u prošlom kolu Zeleno-plavi uvjerljivo su svladali Novo vrijeme (4-1), a sada su izborili i idući krug Lige prvaka…

„Početak sezone je definitivno bio turbulentan, posebno jer klub nije navikao na loše rezultate. Ali, iz ove perspektive, mogu reći da smo dosta naučili na tim porazima. Nisu nas slomili duhom i vrlo smo se brzo uzdignuli iz krize. Moramo nastaviti raditi i vjerovati u uspjeh. Sada je dobro, ali u sportu se stvari jako brzo mijenjaju. Vidjeli smo na primjeru Futsal Dinama, koji je odlično otvorio sezonu, a onda se u jednoj minuti protiv Lubawe sve promijenilo. Jednostavno, moramo ostati ponizni i nastaviti raditi“, rekao nam je za kraj Despotović.

Dvoboj protiv Sportinga igra se večeras u 20 sati uz izravni prijenos na Max Sportu 1.



Tagovi

MNK OlmissumOlmissumFutsal Liga prvakaFutsalfutsalFutsal Sporting

Ostale Vijesti