TOBY MELVILLE/Action Images
TOBY MELVILLE/Action Images

Francuzi pišu: Sergio Ramos prelomio gdje nastavlja karijeru, potpisat će dvogodišnji ugovor (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 19:44

Navodno je sve gotovo te se samo čeka službena potvrda.

Voljeli ga ili ne, Sergio Ramos igrač je koji zaslužuje veliko poštovanje. Ima onih koji će reći – ne valja, mnogi će s druge strane kontrirati – najbolji, ali nema nikakve sumnje da je baš on jedan od najzaslužniji za sve ono što je Real Madrid osvajao posljednjih godina.

Dugogodišnji kapetan Real Madrida oprostio se od kraljevskog kluba nakon 16 godina. Sevilla je za njega uprihodila 27 milijuna eura, a iako je u početku uglavnom igrao na mjestu desnog beka, Ramos se s vremenom prometnuo u ponajboljeg stopera današnjice. Riječ ponajbolji jedna je od onih oko koje se mogu lomiti koplja, jer Ramosov stil igre nije baš 'pitak'. Ali, kao da je bitno što je pitko, a što nije, bitno je ono kako netko odlazi i može li jednoga dana kad ode uzdignutog čela pogledati sve ljude u klubu u oči. A Sergio Ramos to sigurno može.

Pet La Liga, četiri Liga prvaka, četiri Španjolska superkupa, četiri Svjetska prvenstva za klubove, tri Europska superkupa i dvije Cope del Rey. 22 trofeja. Ponovit ćemo – 22 trofeja. Sve je to Sergio Ramos osvojio u dresu Real Madrida.

On je, bez trunčice sumnje, jedna od najvećih legendi u povijesti Real Madrida. Čovjek koji bez ikakvog problema može u istu rečenicu s Raulom, Ikerom Casillasom, Santiago Bernabeuom, Alfredom Di Stefanom, Franciscom Gentom i Ferencom Puskasom. Da, Ramos je dio te elite i njegovo će ime zauvijek ostati upisano zlatnim slovima u enormno debele povijesne knjige kluba kojeg mnogi smatraju najvećim na svijetu.

No, Ramos više neće nositi bijeli dres. On je od današnjeg dana i službeno slobodan igrač, ali, ukoliko je vjerovati francuskom medijima, to baš neće biti slučaj neko dulje vrijeme.

Naime, francuski RMC Sport javlja kako je Ramos sve dogovorio s PSG-om te bi legendarni Španjolac s francuskim velikanom trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

Ramos je navodno koketirao s nekoliko velikana kao što su Manchester City, Manchester United i Juventus, ali je poziv PSG-a očito bio predobar da bi ga odbio. Iako detalji ugovora nisu poznati, nema potrebe isticati da će šeici na vrhu piramide u PSG-u morati itekako duboko poseći u svoje džepove…

35-godišnji branič, koji je za Real odigrao 671 utakmicu i pritom skupio 101 pogodak i 40 asistencija, navodno bi trebao staviti potpis na ugovor do kraja ovog tjedna. Jasno je s kojim ciljem dolazi i jasno je koji trofej Nasser Al-Khelaifi najviše od svega želi, a kad imate Ramosa, koji ga je osvajao četiri puta, tada bi dugo sanjani san, bez da to nekog pretjerano iznenadi, mogao postati stvarnost.



Tagovi

Sergio RamosPSGParis Saint-Germainnogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti