Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

FOTO/VIDEO Prije devet godina Kačavenda je pred Bad Blue Boysima radio slalome i gurao loptu kroz noge

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 26.08.23. | 16:36

Futsal Dinamo prisjetio se jednog znamenitog događaja iz svoje povijesti, a koji se odnosi na novog igrača GNK Dinama.

GNK Dinamo danas je na svojim kanalima objavio dovođenje novog pojačanja, U21 reprezentativca Hrvatske Lukasa Kačavendu koji je već godinama na radaru hrvatskog prvaka, ali i brojnih inozemnih klubova. Zbog ozljede ligamenata pred početak sezone 2022./23., Kačavenda je propustio veći dio prošle sezone, a Dinamo ga je doveo na posudbu do kraja prvog dijela sezone kako bi maksimirska liječnička služba mogla promatrati njegovo zdravstveno stanje. Ako sve prođe kako se u klubu nadaju, Dinamo bi trebao otkupiti njegov ugovor već za nekoliko mjeseci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zagrebački sastav danas je objavio prvo novu treću garnituru dresova za tekuću sezonu koja će biti u potpunosti crna, sa srebrnim detaljima, a koja će svoj debi imati na utakmici protiv Rijeke, u nedjelju 27. kolovoza s početkom u 21.05, a na spomenutom dvoboju službeni debi u Dinamovom dresu trebao bi imati i Kačavenda koji je ubrzo nakon objave treće garniture i sam objavljen na Dinamovim kanalima u crnom dresu.

A dolazak Lukasa Kačavende u GNK Dinamo popratio je i Futsal Dinamo (koji će, kako doznajemo, također imati crnu treću garnituru dresova za novu sezonu) i to sa zanimljivom fotografijom i videom koji datira iz 6. rujna 2014. Tog datuma, na 57. obljetnicu Dinamovog osvajanja Kupa velesajamskih gradova, Futsal Dinamo predstavio se javnosti pred više od četiri tisuće Dinamovih navijača koji tada, poznato je, nisu bili najpoželjniji posjetitelji Maksimira.

Glavnoj utakmici večeri, između Futsal Dinama i Dinama All Stars (za kojeg su, između ostalih, nastupili član uprave GNK Dinama Darijo Šimić, bivši trener i igrač Igor Bišćan te bivši igrači Silvijo Marić, Tomo Šokota, Slavko Ištvanić i Zvonimir Soldo), prethodio je dvoboj između najboljih mlađih pionira s istoka i zapada grada. Godinu dana stariji igrači Zagreb Istoka na kraju su slavili s 8-4, a u momčadi Zagreb Zapad tada su zaigrali 10-godišnji Roko Šimić i - Lukas Kačavenda!

Futsal Dinamo objavio je fotografiju 10-godišnjeg Kačavende u Futsal Dinamovom dresu i napisao:

"[Jeste li znali?] Lukas Kačavenda, novi igrač GNK Dinamo Zagreb prvu utakmicu u svetom dresu odigrao je 6. rujna 2014. na prvoj Šalati. Zapravo, Kačavenda je bio član ekipe Zagreb Zapad, koja je odigrala prvu, povijesnu utakmicu u sklopu manifestacije Dinamo na Šalati. A o kakvom se talentu radi pokazao je u videu priloženom u komentarima ovog upisa. Novi Dinamov prvotimac krenuo je s loptom s centra, prešao sve igrače pritom ostvarivši cilj i zabio za svoju momčad. Kao što je poznato, ove godine neće se održati manifestacija Dinamo na Šalati, ali će se na 66. obljetnicu Dinamovog osvajanja Kupa velesajamskih gradova, odnosno 9. obljetnicu prve Šalate održati 24. izdanje Dinamovi pub kvizovi u Sandwich Baru Bonita na Preradovićevom trgu. Ono što je sigurno, u jednom od idućih Dinamovih pub kvizova, sigurno će se pojaviti ime i prezime novog igrača NK Dinama, odnosno bivšeg sudionika Dinamove Šalate", stoji u objavi Futsal Dinama ispod kojega se nalazi i video u kojem Kačavenda slalomom 'lomi' obranu nešto starijih vršnjaka s istoka grada i poentira za slavlje pred Bad Blue Boysima.

A kada smo već kod članova GNK Dinama i Šalate, u ovom trenutku zgodno je prisjetiti se i da je aktualni trener Purgera Sergej Jakirović nastupio na tom kultnom, a danas, nažalost, ne u potpunosti upotrebljivom stadionu u samom centru grada. Prvog dana rujna 2017. Futsal Dinamo odigrao je revijalnu utakmicu protiv momčadi koju je okupio legendarni igrač Zagreba, ali i Futsal Dinama, Antonio Franja u svojem oproštaju od aktivnog igranja. Jakirović, bivši Franjin suigrač iz Zagreba, bio je jedan od članova ekipe Franjine legende koja je na kraju svladala Futsal Dinamo s 8-3.

Marko Lukunic/PIXSELL  Marko Lukunic/PIXSELL

10. Šalata morat će pričekati

Još prije nekoliko tjedana Futsal Dinamo objavio je kako se ove godine neće održati jubilarno 10. izdanje manifestacije 'Dinamo na Šalati', budući da je 80-posto kapaciteta stadiona neupotrebljivo zbog zagrebačkog potresa 2020.

"Jubilarna 10. Šalata morat će malo pričekati…

Prije devet godina, 6. rujna 2014. Futsal Dinamo predstavio se široj javnosti na kultnoj Šalati. Ove godine, kao što su mnogi već primijetili, neće se održati jubilarno 10. izdanje manifestacije Dinamo na Šalati, čije su južna i istočna tribina od zagrebačkog potresa 2020. neupotrebljive te se kapacitet stadiona smanjio za 80 posto.

Prije tri godine Šalatu smo prvi i jedini put održali bez gledatelja, a posljednje dvije u smanjenom kapacitetu, što je, smatramo, ispod razine našeg Kluba, ali i Šalate kao stadiona i manifestacije, na kojoj posljednjih devet godina tradicionalno predstavljamo momčad pred novu sezonu.

Ove godine, umjesto Šalate, Futsal Dinamo će biti domaćin Superkupa Hrvatske (9. i 10. rujna), a to nam je prilika da se već u prvoj polovici rujna borimo za prvu ‘kantu’ sezone.

Što se ŠRC Šalate tiče, ona je samo jedan u nizu kultnih zagrebačkih sportskih objekata koji su potpuno ili djelomično neupotrebljivi. Problem sportske infrastrukture u Gradu Zagrebu nije od jučer. Najveći nogometni stadion od potresa 2020. ima smanjeni kapacitet, a druga najveća dvorana u gradu (Ledena dvorana Doma sportova) još od 2019. nije u upotrebi. Nadamo se da će Grad Zagreb nakon renovacije Doma sportova, a koja bi trebala krenuti 2024., te izgradnje Maksimira za kojeg se isto nadamo da će ubrzo doći na red, riješiti problem i ostale gradske sportske infrastrukture budući da su spomenuti stadioni i dvorane od iznimne sportske, kulturološke, ali i promotivne vrijednosti za Grad i građane Zagreba.

Futsal Dinamo se do daljnjega neće vraćati na Šalatu dok se ista u potpunosti ne obnovi. Postoji ideja da 10. izdanje manifestacije ‘Dinamo na Šalati’ održimo na nekoj alternativnoj lokaciji i u drugačijem modelu, no, složit ćete se, malo koja lokacija u gradu može dostojno nadomjestiti stadion na Šalati.

Uz nadu da obnova Šalate i ostalih sportskih borilišta u Gradu Zagrebu neće ostati samo dijelom predizbornih obećanja, pozivamo sve naše navijače da u subotu, 9. rujna, u ‘terminu Šalate’, dođu u Dom sportova II i podrže prvaka Hrvatske u borbi za prvi trofej sezone", stoji u priopćenju Futsal Dinama.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNLLukas Kačavenda1. HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsalfutsal

Ostale Vijesti