REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

FOTO/VIDEO Bjelica obećao: "Igračima ću van terena biti 'najbolji prijatelj', ali s autoritetom, a od mene ćete rijetko čuti alibi"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 08:34

Prvi ispit ima već u srijedu protiv Brage

Union Berlin predstavio kao svog novog trenera Nenada Bjelicu. Hrvat u budućnosti želi vidjeti ofenzivan i direktan nogomet, a obećao je da će nastojati takav igrati svaku utakmicu.

Ovaj 52-godišnji Osječanin nasljednik je Ursa Fischera koji je klub vodio pet i pol godina. Hrvat je posljednji put bio na angažiran u Trabzonsporu od travnja do listopada i od tada je bez kluba. Prethodno je, između ostalih, vodio bečku Austriju, Wolfsberger i Dinamo te Osijek, a već je danas na rasporedu prvi trening s novom momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Mogu obećati da ćemo dati maksimum za ovaj klub jer to ovaj klub zaslužuje”, istaknuo je Bjelica i dodao:

"Moje momčadi igraju vrlo intenzivno s puno presinga. Želimo dominirati. Nisam trener kojem treba 50 dodira lopte da stigne do kraja. Ali kao trener moraš se i prilagoditi. Van terena ću biti 'najbolji prijatelj' igračima, bit ću tu za svakoga od njih, kao čovjek. Stara škola više ne funkcionira, ali imat ću svejedno veliki autoritet. Ali možemo razgovarati o svakom problemu koji imaju", rekao je bivši 1. Igrač FC Kaiserslauterna (2001. do 2004.).

Jasno, prvoga je dana obišao i kompleks na kojemu će raditi.

Prvi ispit ima već u srijedu protiv Sporting Brage:

"Jasno je da ne možemo puno taktički raditi na treninzima, ali možemo puno psihološki. Od mene ćete rijetko čuti alibi. Naravno da želimo pobjedu i u srijedu i u subotu u Münchenu", istaknuo je Bjelica.

"Bilo nam je važno pronaći nekoga na ovoj poziciji tko nam je ostavio dojam da je spreman za ovaj zadatak od prvog dana i da će doprinijeti svojim idejama. To je bio središnji aspekt naših razgovora", objasnio je direktor nogometa Oliver Ruhnert.

Predsjednik Dirk Zingler također je dodao: "Odlučili smo se za Nenada Bjelicu s punim povjerenjem. Sretni smo što preuzima težak zadatak."

Obavio je Bjelica i službena fotografiranja te snimanja po potpisivanju ugovora te poručio kako se raduje novome izazovu i da vjeruje kako klub može opet ostvariti velike rezultate.




Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti