REUTERS/Hannah
REUTERS/Hannah

FOTO Tko će dobiti kaznu? Messi nije smio nositi crno-zlatni plašt! Infantino je sve gledao, a kršio je vlastito pravilo

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 09:49

Crno-zlatni plašt nastavlja izazivati ​​pomutnju

Scena koja je iznenadila cijeli svijet na ovom Svjetskom prvenstvu zasigurno je posebno modno izndanje Lea Messija na svečanoj ceremoniji prilikom dodjele medalja i pehara novim svjetskim prvacima. Naime, nikada do sada se nije dogodilo da igrači na ceremoniji budu obučeni u nešto što nije dres, odnosno, službena odjeća reprezentacije. E pa, ovoga puta je došlo do promjene.

U Kataru je Lionelu Messiju katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani dao je crno-zlatni ogrtač na ceremoniji dodjele nagrada, a prema FIFA-inim pravilima to nije dopušteno! Plemeniti dar, tako kažu, izazvao je veliku pomutnju.

Točka 27.2 službenih FIFA-inih propisa za opremu Svjetskog prvenstva kaže:

"Na FIFA-inom finalu, pobjednička odjeća može se nositi na terenu samo nakon sljedećih službenih FIFA-inih aktivnosti, ceremonije dodjele nagrada, službenih FIFA-inih fotografija i službenih medijskih pojavljivanja. Tek tada se smije skinuti službena odjeća.”

REUTERS/Lee SmithREUTERS/Lee Smith


Dakle, tradicionalni arapski ogrtač Bisht, koji se daje posebnim ljudima u arapskom svijetu u znak zahvalnosti i počasti, pobjednička je odjeća, kao što bi to bila majica, košulja ili nešto treće na čemu bi pisalo, recimo, "Svjetski prvaci 2022." U svakom slučaju službena odjeća - nije. Šef FIFA-e Gianni Infantino tako je prekršio vlastiti statut, a uz to s osmijehom promatrao kako najboljeg nogometaša svijeta umotavaju u taj plašt. Naravno da je to naišlo na velike kritike.

Legendarni Bastian Schweinsteiger (38) kritizirao je cijelu scenu dok je još trajala sama ceremonija.

“Oduzimate stvarno veliki trenutak igraču. Ni meni se nije svidjelo."

Engleska legenda Gary Lineker za BBC je rekao:

"Na neki način, sramotno je što su pokrivali Messija u njegovom argentinskom dresu."

Hoće li Fifa sada pokrenuti istrage protiv sebe? Teško. Hoće li Emir dobiti kaznu? Teško. Je li svijet jednak za sve? Odavno znamo da nije. (eg)








Tagovi

Lionel MessiFIFAKatar 2022

Ostale Vijesti