FOTO Spušta se zastor na još jednu sezonu: Rijeke dinamovaca stvorile kulisu za pamćenje, Gorica špalirom pozdravila prvake

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 19:07

Dinamo će podići još jedan pehar prvaka, sada i svečano, pred svojih 20 tisuća navijača, pred Maksimirom obojanim u plavo bakljama, dresovima, majicama, srcima i atmosferom

Na ugodno nedjeljno popodne, Zagreb se došao oprostiti od Maksimira za ovu sezonu i proslaviti novi naslov prvaka u utakmici protiv Gorice. Nekoliko sati prije utakmice, polako su se slijevale rijeke navijača u plavome po ulicama Zagreba put Maksimira. Njih oko 17 tisuća došlo je još jednom pozdraviti i podržati plave prvake na njihovom oronulom, ali voljenom domu. Većina u novim majicama prvaka 2023., neki u dresovima svojih omiljenih igrača, ali svi s osmijehom na licu. Ponos i Dinamo danas su se osjećali na svakom uglu Zagreba, a Maksimir je tu dinamovštinu prelio na teren.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ugostiteljski objekti po običaju su bili krcati oko stadiona, tražilo se mjesto više, a ovoga puta je i Zoološki vrt grada Zagreba dobio dodatnu dozu posjetitelja, makar onih najmlađih. Ususret utakmici, klub je organizirao niz svečanosti, a među njima su i poruke poznatih dinamovaca.

"Dinamo je moj klub, za njega sam davao sve, dao bih sve i dat ću sve. Nemjerljiv mi je s bilo kojim drugim klubom. Hvala Bogu sada radim u omladinskoj školi, treniram vratarem, ima pregršt talenata, samo treba malo raditi s njima i bit će odlično", rekao je legendarni vratar Dinama. Nakon njega riječ je dobio i Tin Srbić koji je došao u prigodnoj majici:


"Iz Dubrave sam, mislim da je bilo prikladno da obučem majicu 'sveto ime Dinamo'", poručio je. A iz Dubrave, Španskog, s Trešnjevke, iz Novog Zagreba i drugih dijelova glavnoga grada, navijači su stvorili kulisu za pamćenje. Jug osunčan i popunjen, Zapad odavno rasprodan prošaran dinamovcima svih uzrasta... I naravno, sjever. Sjever koji pjeva gradu najljepšu baladu. Uz samo jednu veliku poruku - Dinamo neka svud' odjekuje!


Nedugo nakon poruka na ekranu, jednu od najboljih napravili su Velikogoričani. Momčad Željka Sopića napravila je špalir novo-starim prvacima i pljeskom pozdravila Modre dok su izlazili pred pune maksimirske tribine. Do prvog zvižduka dodijeljeni su prigodni pokloni - Theophileu za pet godina u klubu i Ivanušecu za najboljeg igrača sezone.


Nije tu bio kraj nagradama i zahvalama. Poklone je primio i Ivan Bebek, glavni sudac utakmice koji se baš na ovom susretu oprašta od aktivnog suđenja. I Dinamo i Gorica su mu uručili dresove, a u neformalnom razgovoru prije utakmice rekao nam je iskreno: "Dobro se držim, posložio sam u glavi da je to to, ali nadam se da me kamera neće zoomirati na mene kada budem odsvirao posljednji zvižduk. Ne znam kakav ću biti tada."

Sve je danas u Maksimiru bilo spremno za gospodsko, zagrebačko, dinamovsko popodne, a vjerojatno će se nastaviti do dugo u noć, u toplu zagrebačku noć jer je klub najavio zajedničku proslavu igrača i navijača ispred stadiona nakon utakmice. Dinamo napokon poprima obrise onoga što je odavno trebao biti - jedno sa svojim navijačima.

Za kraj je možda najbolje završiti riječima velikog hrvatskog skijaša i dinamovca, Filipa Zubčića:

"Bravo dečki, dali ste sve od sebe, brutalno ste odigrali sezonu. Idemo još jače iduću sezonu, ajmo Dinamo!"



Tagovi

Ivan BebekDinamo ZagrebGNK DinamoHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti