REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

FOTO Službeno: Brozović i Ronaldo imaju novog trenera, birao ga je sam CR7

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:31

Al Nassr je službeno objavio da portugalski trener Luis Castro postaje njihov novi glavni trener do 2025. godine

Al Nassr je objavio da ima novog trenera. Marcela Brozovića i Cristiana Ronalda će u ovom rudniku zlata voditi Luis Castro. Klub iz Saudijske Arabije razišao se s Rudijem Garciom u travnju te je sada potvrdio da imaju novog šefa struke koji je s njima potpisao do 2025. godine s opcijom produljenja na još jednu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema medijskim izvorima, Castrova će plaća iznositi 7,5 milijuna eura godišnje. Castrov ugovor s klubom iz Rio de Janeira istječe na kraju godine, a Al Nassr će platiti Botafogu 2,3 ​​milijuna eura kao dio njegove otpusne klauzule. Utakmica skupine Copa Sudamericana u četvrtak protiv Magallanesa bit će Castrova posljednja utakmica na čelu Botafoga.

Ovaj 61-godišnji stručnjak, može se pohvaliti golemim iskustvom kao trener. Nedavno je bio u Botafogu u Brazilu, a prethodno je proveo vrijeme s Portom i Šahtarom iz Donjecka. Bivši trener Vitorije Guimaraes preuzeo je vodstvo Botafoga u ožujku 2022. nakon što je privremeno vodio katarski klub Al-Duhail SC.

Navodno se u procesu odlučivanja o novom treneru puno toga pitalo i Cristiana Ronalda, koji s ovim strategom ne bi trebao imati probleme u komunikaciji. Ronaldo je osobno kontaktirao svog sunarodnjaka Castra kako bi ga uvjerio da prihvati posao Al Nassra, piše ESPN.

Klub iz Rio de Janeira objavio je priopćenje o Castrovoj budućnosti: "U vezi s medijskim napisima oko trenera Luisa Castra, Botafogo obavještava da je potpisao ugovor s klubom do ožujka 2024. Botafogo se priprema za važnu utakmicu ovog četvrtka, protiv Magallanesa, za Conmebol Sudamericana gdje je u igri prvo mjesto u skupini...Svi su potpuno fokusirani na večerašnju utakmicu."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcelo BrozovićCristiano RonaldoAl NassrLuis Castro

Ostale Vijesti