Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

FOTO Okupili se Vatreni: Kramarić spreman, Livaković nasmijan, Sosa klasično najveći 'šminker'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 13:30

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda

Ispred hrvatske nogometne reprezentacije posljednja su dva ogleda u kvalifikacijma za EURO 2024. godine u Njemačkoj, 18. studenog u Rigi protiv Latvije, te tri dana kasnije u Zagrebu protiv Armenije. Danas su se za tih preostalih 180 minuta kvalifikacija okupili u zagrebačkom hotelu "Hilton".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi put nakon SP-a u reprezentaciju je vraćen Ante Budimir koji je ove sezone za Osasunu zabio osam golova.

"U pravoj je formi, zabija golove, najviše od svih špica. Budimir nikada nije bio otpisan, svojom formom je zaslužio poziv. Imat će sigurno svoju šansu. Bit će puno napadačkih akcija", kazao je Dalić otkrivši i na kojoj će poziciji igrati Joško Gvardiol.

Andrej Kramarić je zaliječio svoju ozljedu, a izbornik je najavio da je u dobrom ritmu te da će startati u idućoj utakmici. Nažalost, zbog ozljeda će biti i dalje bez Brune Petkovića, ali i bez Matea Kovačića koji je nakon utakmice sa svojim bivšim klubom Chelseajem osjetio bol u mišiću pa je za sada ostao u Manchesteru. Prokomentirao je izbornik i pozive Vlašiću i Pjaci te otkrio kakav je status Livakovića.

"Naša procjena je da je Vlašić popravio formu i mislimo da nam može pomoći. Pjaca je bio u našem fokusu. Pojavio se problem lijeve strane, a Pjaca se diže u formi. Nije u stanju u kojem je bio prije, ali je na dobrom putu. Što se tiče Livakovića, on je naš prvi izbor, Dominik će biti na golu. On nas je puno puta spasio, ne želim ga dovoditi u pitanje, ostaje prvi izbor."

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda. Hrvatska će večeras odraditi i prvi trening na stadionu Maksimir. Odabranici Zlatka Dalića u Zagrebu će odraditi ukupno četiri treninga, a u petak u 9:50 lete prema Rigi gdje će iste večeri trenirati i na stadionu Skonto.


Foto: Luka stanzl/PIXSELL






Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaBorna SosaJosip ŠutaloZlatko Dalić

Ostale Vijesti