Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Dalić: "Nikad nisam bio jači nego sada, tu sam da idemo na Euro"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.11.23. | 11:29

Izbornik Zlatko Dalić najavio je pripreme za ključne kvalifikacije utakmice za odlazak na EURO 2024. protiv Latvije i Armenije. Kovačić je ostao u Cityju i pitanje je kad će se priključiti dok se Gvardiol seli na lijevog beka.

Prije nego se reprezentativci tijekom ranog poslijepodneva okupe u Sheratonu, a potom i odrade prvi trening na Maksimiru u 18 sati, izbornik Zlatko Dalić izašao je pred medije i najavio pripreme za ključne utakmice reprezentacije za odlazak na EURO 2024. protiv Latvije i Armenije. Novost je da Mateo Kovačić neće danas doći na okupljanje, kao i da Bruno Petković ostaje u Dinamu na rehabilitaciji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Petković se nije zaliječio, vraća se u klub i nastavlja rehabilitaciju. Sinoć je Kovačić osjetio mišić. Ostat će u Manchesteru, napraviti preglede da vidimo što će biti. Od ostalih igrača, oni koji su van stroja bili su u punom bolje stanju. Oni su ritmu utakmica, ali nemaju dovoljnu minutažu. Bolja je situacija nego je bila, ali nije najidealnija", rekao je izbornik koji je aktivirao poziv Nikolu Vlašiću i to objasnio na način da je popravio formu. Marko Pjaca dobio je pozivnicu zato što je Hrvatska deficitarna na toj lijevoj strani, a u fokusu i je Marco Pašalić iz Rijeke.

"Marko Pjaca se diže u formi, nije u stanju kakvom je bio prije ali se diže. Poziv ga može motivirati, dati mu energiju. Pašalić igra dobro, ima dobru sezonu. Ako ovako nastavi na dobrom je putu da se priključi reprezentaciji”

Veseli svakako golgeterska forma Ante Budimira.

“On je s nama jer je u pravoj formi. Najviše od svih špica koje imamo na raspolaganju. Htio sam kroz ove kvalifikacije pronaći špicu za budućnost. Od Frigana, Belje… Budimir nije bio otpisan, formom je pokazao da mu je tu mjesto".

Joško Gvardiol seli se na lijevog beka.

“Cijelo vrijeme igra beka u Cityju, bit će u ove dvije utakmice biti na toj poziciji. Nisam dobio od Barišića i Sose prema naprijed na toj poziciji. Bit ćemo ofenzivni i bit će na toj poziciji”.

Šutalo je podigao formu.

“Njemu se dogodilo da je cijela momčad bila loša pa su se okomili na njega i Sosu. Doveli su 15 igrača a on tretiran kao krivac. Poljuljao ga je, ali igra dobro zadnje tri utakmice. Tretirat ćemo ga kao prije. Svaka je bila na razini osim protiv Turske. Ćorluka je razgovarao s njim. Ima potporu, očekujm da bude nositelj forme”.

Livaković je neupitna "jedinica".

“Naš prvi izbor, odabri… Bit će na golu ako nije ozljeđen. Puno nas je puno puta spasio. Pa i u Osijeku. Ne dovodim ga u pitanje. Ostaje prvi izbor”.

Potom je izbornik pričao o samopuzdanju.

“Nikad nisam bio jači nego sada, motiviraniji i pozitivnije. Nisam izgubio energiju niti milimetra. Tu sam da idem na Euro i sve ću napraviti. Svi smo navikli na pozitivne rezultate. Nema šanse da potonem”.

Dalić nije sklon nekim revolucionarnim promjenama.

“Nemamo puno potrebe mijenjati. Ne može biti da šest godina ne valja nešto. Dogodilo se nešto loše i slabo, ali to nije razlog da mijenjam i tumbam sve od početka. Nije moguće da imaš najbolje rezultate u Europi i svijetu i da sada ne valja. Veseli me činjenica da imamo više vremena za treninge, ali i ta bolja forma igrača".

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati...

“Moramo ponoviti samopouzdanje, sigurnost, dominaciju. Sigurnost i da napravimo taj naš posjed i završnicu. Dobro smo izgledali, sve je bilo kako treba. Da budemo dominantni, sigurni s djecom i kreacijom. Nismo to zaboravili. Nesigurnost je bila, to nas je koštalo. Htio bih da se Hrvatska vrati svom načinu”.

Podsjetimo, Hrvatska će gostovati na stadionu Skonto u Rigi protiv Latvije u subotu dok će u utorak u Maksimiru dočekati Armeniju u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro koje se igra sljedeće ljeto u Njemačkoj.




Tagovi

Zlatko DalićHNSHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti