REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

FOTO Majer zajedno s još trojicom suigrača u L'Équipeovoj momčadi kola!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 08:53

Sjajnu partiju pružio je hrvatski reprezentativac

Nogometaši Rennesa s uvjerljivih 5-0 svladali su Ajaccio u 36. kolu Ligue 1. Bila je to njihova 19. ovosezonska pobjeda u prvenstvu te su s ova tri boda ostali na samo -1 u odnosu na petoplasirani Lille koji je trenutno posljednji klub čiji plasman dogodine vodi u Europu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 4-0 za goste, s tim da je za prvi pogodak (14. minuta, Santamaria) te četvrti (40. minuta, Gouiri) asistenciju upisao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Iako ove sezone ne igra na onoj razini na koju je navikao sve svoje simpatizere, Majer se očigledno sve više diže u formi. U posljednja dva prijelazna roka se glasno pričalo o njegovom mogućem odlasku, navodno je Atletico tada pokazao ozbiljan interes, ali on na kraju ipak nije napustio klub u kojeg je stigao iz Dinama u ljeto 2021. za 12 milijuna eura.

Majer bi zato ovog ljeta mogao promijeniti sredinu, a takav rasplet nagovijestio je i njegov agent Andy Bara u razgovoru za Germanijak.

"Ne sviđa nam se Majerova situacija, sjest ćemo na kraju sezone i probati naći izlaz", rekao je, između ostalog, Andy Bara prije manje od dva tjedna.

Svjestan je Lovro Majer kako interesa neće biti onoliko kao lani je bio jedan od najboljih veznjaka Ligue 1, ali svakako veseli njegova dobra igra u završnici sezone. u L'Équipe ga je uvrstio u momčad kola, a osim njega su iz Rennesa u najboljih 11 izabrani Traore i Gouiri.

Inače, Majer je protiv Ajaccioa imao 40/45 točnih dodavanja na utakmici, kreirao je pet prilika, uspješnost driblinga bila mu je stopostotna (2/2), ostvario je osam progresivnih dodavanja u posljednjoj trećini terena, dok je u duelima bio na veoma dobrih 6/11. (rv)

Momčad 36. kola Ligue 1 po L'Équipeu:




Tagovi

Lovro MajerRennesLigue 1L'Eqipue

Ostale Vijesti