REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Bara za Germanijak: "Ne sviđa nam se Majerova situacija, sjest ćemo na kraju sezone i probati naći izlaz"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 08:01

Hrvatski reprezentativac lani je završio u momčadi sezone francuske Ligue 1, no u ovoj ga trener Rennesa limitira s minutažom

Prošle je sezone Lovro Majer impresionirao Francusku. Redovito je nastupao za Rennes, često izlazio iz tih dvoboja kao najbolji pojedinac a na koncu je završio u momčadi sezone prema izboru L’Equipea, jednog od najprestižnijih sportskih medija u svijetu. Majer se tako našao u impresivnom društvu Mbappéa, Marquinhosa, Fofana, Lopesa… Njegov nogomet bio je dimenzija više u odnosu na ono što je igrao do tada, dovoljno da europski velikani sve češće počnu slati emisare u Rennes a što je bio znak klubu da klub Majeru podeblja ugovor i veže ga uz sebe do 2027. Ili barem ojača pregovaračku poziciju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, negdje je zapelo. Lovro Majer igra sve manje… Ovaj vikend konačno je dobio punu minutažu u porazu protiv Nice, prije toga je posljednji put igrao 90 minuta još tamo početkom ožujka protiv Auxerrea. Kada se traži razlog ili barem suvislo objašnjenje, svi sliježu ramenima.

“Činjenica je da Lovro nije igrao koliko smo mislili da bi trebao. Ući sada u razloge nema nekog smisla. U klubu nam kažu da super radi i odlično trenira ali minutaža nije u skladu s time”, reći će njegov agent Andy Bara koji je u svakodnevnom kontaktu s Majerom. Otkrit će nam kako se hrvatski reprezentativac odlično nosi s trenutnom situacijom, da je motiviran i da izostanak minutaže nije ostavio posljedice.

“Lovro je profesionalac kojem ništa u karijeri nije bilo poklonjeno već je sve sam izborio. Ovo nije prva takva situacija i siguran sam da će iz ove situacije izaći jači”, dojam je Andyja Bare.

Agent nije htio ulaziti u razloge. Je’l to zbog promjena sustava igre ili nekih drugih stvari.

“To je do trenera. Ne vidim smisao sada raspravljati o odlukama trenera”.

No, činjenica je da kemijanje Brune Genesija i nije donijelo neki pomak nabolje. Rennes je tri boda udaljen od Lilla koji drži zadnju poziciju koja vodi u Europu. Umjesto iskoraka, čini se da Rennes stoji na mjestu.

“Prošlo ljeto imali smo ozbiljnih upita za Lovru, ali klub ga nije htio prodati već su mu dali novi ugovor kojim su ga vezali do 2027. Čekamo da završi ova sezona pa ćemo sjesti s ljudima iz kluba i pokušati pronaći izlaz iz ove situacije koja nikome ne odgovora. Mislim da se Majer dovoljno dokazao u prvoj sezoni, pokazao je da može igrati na ovoj razini a izbor u momčad sezone samo je dokaz toj tezi”, jasan je Andy Bara.



Tagovi

Lovro MajerRennesAndy BaraHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti