Marko Lukunic/PIXSELL, screenshot
Marko Lukunic/PIXSELL, screenshot

FOTO Dva dinamovca u postavi 5. kola Konferencijske lige, na lijevom beku – Siščanin iz Zrinjskog

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 11:59

Prvotimac Plemića je pet godina proveo u Dinamu, a ove sezone je u svim natjecanjima skupio pet pogodaka i tri asistencije.

„Za tri boda, nazovi Astanu“, u šali će reći simpatizeri Dinama kojem je velikan iz Kazahstana posljednje vrijeme prava mušterija. Ovog četvrtka upisali su važnu 2-0 gostujuću pobjedu, a sad su protiv njih na omjeru od šest pobjeda u šest međusobnih ogleda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vidović (48.) i Kaneko (79.) donijeli su Plavima važna tri boda pa tako Dinamo sada sve ima u svojim rukama uoči posljednjeg kola u kojem će snage odmjeriti s Ballkanijem. Iako nisu odigrali dobro prvo poluvrijeme, izabranici Sergeja Jakirovića u nastavku su ubacili u brzinu više i kvalitetom 'samljeli' protivnika.

SofaScore je već objavio postavu 5. kola Konferencijske lige, a u njoj su se našla dva igrača Plavih. U sustavu 4-1-3-2 pozicija desnog beka pripala je Moharramiju (8.4), dok je ispred njega na istoj strani Kaneko (9.0). Zanimljivo, bolju ocjenu na SofaScoreu od Kaneka dobili su samo Cabella (9.1, Lille) te Nygren (9.5, Nordsjælland).

U napadu se pored igrača koji je zabio tri pogotka Dominiku Livakoviću našao i sjajni grčki napadač Pavlidis koji je prvo izborio, a onda i realizirao najstrožu kaznu koja je AZ-u osigurala minimalno slavlje protiv Zrinjskog. No, nije on jedini iz tog ogleda koji se našao u postavu kola! Iako je po vokaciji desno krilo, na poziciji lijevog beka našao se Plemić Matija Melekinušić (8.3). Ovaj 24-godišnji Zagrepčanin igra za momčad iz Mostara protekle dvije i pol godine, a prije selidbe u Mostar nosio je dresove Sesveta, Trnja, Dinama i Segeste gdje je i napravio svoje prve nogometne korake.

Zrinjski je ovog četvrtka upisao minimalan poraz, ali je Malekinušić svoj dio posla odradio fenomenalno. Inače, on je ove sezone u 25 nastupa u svim natjecanjima skupio pet pogodaka i tri asistencije, a ugovorno je vezan za mostarsku momčad lipnja 2026. godine.

Zanimljivo, prema Sofi je najbolje ocjenjeni vratar kola Dominik Takač iz Spartak Trnave (8.3) iako je njegova momčad upisala 1-2 domaći poraz od Ludogoreca. No, Takač je imao osam obrana, s tim da je njih sedam bilo iz 16-erca, a baš poput Danijela Zagorca, obranio je i kazneni udarac. Dinamova jedinica je pak zaradila ocjenu 8.0, dok je Josip Čondić, usprkos dva primljena pogotka, nagrađen ocjenom 7.4.

SofaScore postava 5. kola Konferencijske lige:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebZrinjskiKonferencijska ligaTakuro KanekoSadegh Moharrami

Ostale Vijesti