Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

Forma života: Kreilach golom i asistencijom srušio LA Galaxy kojem nije pomogao ni Chicharito (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 08:34

Bivši kapetan Rijeke zabija više od Nanija i Higuaina

Miljenik Armade i nekadašnji kapetan Rijeke, Damir Kreilach u SAD-u je jedan cijenjenih igrača, a po statistici i jedan od boljih. Samo ove sezone u američkom MLS-u ima 12 golova ima šest asistencija, a primjera radi iza njega su nekadašnje zvijezde elitnog europskog nogometa Nani i Gonzalo Higuain koji ni po godinama nisu puno stariji od 32-godišnjeg Vukovarca.


Sinoć se njegov Real Salt Lake susreo s Los Angeles Galaxyjem, direktnim konkurentom na tablici od kojeg nakon sinoćnje pobjede od 2:1 imaju bod više. Kreilach je bio strijelac vodećeg gola pred kraj prvog dijela kada je njegov udarac na trenutak zaustavio vratar Bond, ali lopta mu se ipak odbila preko crte za 1:0.


LA Galaxy je izjednačio kada je obranu, koje je dio i nekadašnji stoper Rijeke Toni Datković, zavrtila u šesnaestercu nekadašnja špica Manchester Uniteda Chicharito i zabio za izjednačenje od 1:1 u 76. minuti. No, veselje momčadi iz grada anđela pokvario je ponovno Kreilach, ovog puta kao asistent u posljednjim trenucima susreta. U 95. minuti sjajnom loptom u prostor uposlio je Julia Santosa koji je majstorski prevario obranu gostiju i zakucao s vrha kaznenog prostora za pobjedu.


Nakon ove pobjede Real Salt Lake je na petom mjestu Zapadne konferencije MLS-a s 39 bodova, a bod i mjesto iza njih je LA Galaxy. Kreilach je trenutno, kako smo spomenuli, na 12 golova i deveti je strijelac lige, a isto toliko ima i Chicharito koji ima pet asistencija manje od bivšeg kapetana Rijeke.



Tagovi

MLSDamir Kreilach

Ostale Vijesti