REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Florentino možda nije dobio Superligu, ali sada želi Mbappéa više no ikad prije: Nudi mu 130 milijuna eura – samo za potpis!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 30.12.23. | 09:51

Francuz bi se morao zadovoljiti primanjima nešto većim od dva milijuna eura mjesečno…

Kylian Mbappé danas je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Ako ne čak i najbolji. Kapetan PSG-a i prva violina Les Bleusa je netko tko praktički u svakom prijelaznom roku odlazi iz Pariza, ali izgleda kako je sada ta priča ipak otišla na jedan nivo više.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, brojni španjolski mediji raspisali su se kako su ovog puta – vjerovali ili ne – na temu potencijalnog odlaska iz Pariza u Madrid sve tri strane reagirale pozitivno. Čak je i PSG, koji je od Mbappéa htio napraviti ‘franšizno lice’, prema njihovim informacijama, popustio. No, to što su popustili ne znači da će se svoje prve zvijezde besplatno odreći. Naprotiv…

Mario Cortegana iz The Athletica za početak javlja kako na Mbappéu inzistira većina svlačionice, ne samo Carlo Ancelotti. Navodno je Vinicius Junior taj koji bi žarko htio igrati s Francuzom, a budući da u Real Madridu već sada igraju igrači poput Camavinge, Tchouaménija i Mendyja, pretpostavka je da faza adaptacije na novu sredinu kod ‘razmaženog Kyliana’ ipak ne bi predugo potrajala.

Nadalje, ono o čemu se sve otvorenije piše je svojevrsni strah u Real Madridu. Svjestan je Florentino Perez kakvu momčad ima Barcelona i koliko je Xavi dobro posložio svoje ‘klince’, a kako ne bi morao gledati dugogodišnju dominaciju najvećeg rivala, najtrofejniji predsjednik u povijesti Real Madrida spreman je dovesti još jednu superzvijezdu. Jer, Bellingham i Vini Jr. očito nisu dosta.

Ovih se dana je u španjolskom tisku pojavila i brojka s kojom u Madridu pokušaju privući Mbappéa. Za početak je važno naglasiti da mu nude 26 milijuna eura godišnje, što je nešto više od dva milijuna eura mjesečno, ali, kolikogod to čudno zvučalo, Mbappéu to nije ‘selling point’. Ono čime Florentino Perez pokušava privući Francuza u Madrid je 130 milijuna eura koje mu je spreman ponuditi – samo za potpis ugovora!

Marca piše kako u ovom trenutku izgleda kako bi se konačan dogovor zaista mogao postići, ali i da je puno vjerojatnije da će Mbappé u Real Madrid doći tek na ljeto, onda kad mu istekne ugovorna obveza s PSG-om. Podsjetimo, Francuz u ugovoru s Parižanima ima opciju ‘plus jedan’, ali da bi se to aktiviralo, suglasni moraju biti i igrač i klub. A to, trenutno, nisu…

Po sličnom principu je u Real Madrid stigao David Alaba. Podsjetimo, on je u Madrid preselio u ljeto 2021., ali je ugovor potpisao, a samim time i sve prethodno dogovorio, krajem siječnja te godine. No, iako je bilo jasno da odlazi iz Bayerna, Real Madrid nije htio platiti odštetu za Austrijanca budući da su Bavarci tražili prevelik novac. Alaba je na kraju ‘pregrmio’ tih pola godine u kojima i nije bio baš najstandardniji igrač, a onda je u srpnju i službeno postao novi igrač Reala.

Da je Mbappé prerastao Ligue 1 vidi se i po ovosezonskim brojkama. U 16 utakmica skupio je 18 pogodaka i dvije asistencije, s tim da su ti brojevi mogli biti puno izraženiji da je u svakoj utakmici bio na ‘100 posto’. Nadalje, Pariz su, i to samo otkako je on tamo, napuštali igrači poput Messija, Neymara, Cavanija, Di Marije, Verrattija i mnogih drugih, dok Mbappé svoju priliku za odlazak čeka, i čeka, i čeka…

Sada mu je, izgleda, dosta čekanja. Za odlazak u Madrid ima 130 milijuna razloga, dok Florentino Perez, kad je već ispao gubitnik po pitanju Superlige, naprosto živi da sada u svoju ‘tekicu’ upiše novu veliku pobjedu. Mbappéa žele praktički svi klubovi na svijetu, ali Real Madrid odavno djeluje kao klub koji je njegov ‘najbolji fit’. O ovom transferu se priča i piše već godinama, je li sada napokon došlo vrijeme da se to sve realizira?

(I.A.S.)


Tagovi

Kylian MbappéReal MadridLa LigaParis Saint-GermainPSGFlorentino Perez

Ostale Vijesti