Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Filip u Zagreb, Filip iz Zagreba: Bivši Vatreni ipak neće u Jarun, ali glavno pitanje je – u čemu je problem?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.10.22. | 10:20

Izjavom 'U HNL-u mogu igrati samo u Hajduku' zatvorio si je vrata devet drugih klubova. I to bi ga moglo poprilično koštati…

„Što se dogodilo s karijerom?“, pitanje je koje je na Instagramu dobio Filip Bradarić, bivši hrvatski reprezentativac koji je posljednjih dana na naslovnicama sportskih medija zbog navodnog prelaska u Jarun. No, izgleda kako od toga neće biti ništa, a sam Bradarić je na kraju i odgovorio 'znatiželjniku'.

„Propao kao žeton.“

Zanimljiva igra riječi, ali jasno je da Bradarić prije svega to ne misli, baš kao da to nije ni izbliza istina. Prošlog ljeta ga je doveo Al-Ahli, jedan od najvećih azijskih klubova, ali nakon katastrofalne sezone postalo je jasno kako će oni najskuplji i najbolji igrači potražiti izlaz iz kluba. Ghareeb je prodan za 5.25 milijuna eura, Botofago je uzeo Eduarda, Alioski je posuđen Fenerbahceu, dok su Dankler, Renan Ribeiro i Alzugaray, zajedno s bivšim Vatrenim, postali slobodni igrači.

Kad je stigao u klub, u ljeto 2021. godine, potpisao je unosan dvogodišnji ugovor, stoga je razumljivo zašto nije htio raskinuti isti na svoju štetu nakon samo godinu dana. Potrajali su pregovori poprilično dugo, a Bradarić je u konačnici radije riskirao pronalazak nekog novog kluba ovog ljeta nego da se odrekne bogatog ugovora. Bivši Vatreni izgubio je polusezonu, ali nije to nešto što će napraviti razliku u njegovoj karijeri. Iako je očigledno da se želi vratiti kući, njegove izjave u medijima poprilično su čudne. I neshvatljive.

„Već sam rekao ranije, u HNL-u mogu igrati samo za Hajduk“, rekao je Bradarić za Slobodnu Dalmaciju. Ta izjava sama po sebi je problematična. Nije problem to misliti, ali je problem to javno reći. Jer, kao prvo, navući ćeš na sebe 'mržnju' navijača drugih klubova koji te sada neće angažirati ni da su to htjeli, a kao drugo, dovodiš se u situaciju 'ili-ili' s Hajdukom koja u ovom trenutku, izgleda, nije završila na način koji je on to očekivao.

Da je Hajduk htio Bradarića, Hajduk bi Bradarića već angažirao, ali izgleda da Jakobušić i Nikoličius imaju drugačije planove. Kvalitetu kakvu ima bivši Vatreni nitko ne spori, u svakoj momčadi HNL-a on bi imao svoje mjesto (negdje bi bio nositelj, negdje starter, negdje pak pomoć s klupe), ali očito da postoji neki problem u cijeloj priči.

Prelazak u Jarun navodno je bila ozbiljan opcija sve dok nije pročuo glas u javnosti, da bi se sad počelo pričati o interesu Dugopolja… Pomalo je tužno čitati da je 30-godišnji Splićanin i igrač njegovih kvaliteta i CV-a na meti klubova iz 1. NL…

Izjava 'ili-ili' nije pragmatična. Osim, naravno, ako ne želiš populistički kupovati ljubav navijača, što mu nije bilo potrebno budući da svi znaju koji je 'njegov klub'. U Rijeci mu to nitko nikada nije zamjerio jer je uvijek bio profesionalac na terenu i davao sve od sebe za klupske boje. A znalo se 'čiji je'. I Niko je kao pravi Purger nekoć bio miljenik Torcide, a razlog tome nije samo taj što je Hajduk tada bio uspješan, već jer se Niko prema dresu Hajduka odnosio s istim poštovanjem kao prema dresu Dinama.

Filip Bradarić nije negativac kao što ga neki pokušavaju prikazati. Uvijek će stati sa svima popričati, ugodan je u društvu, njegovi najbliži također su veoma simpatični. Nije 'propao kao žeton' kako sam govori, baš kao što nije zaboravio igrati nogomet. Ako je negdje pogriješio, onda je to 'ili-ili' izjava. I postavljanje prioriteta. Premlad je da bi se zabavljao s teniskim reketom u rukama i uživao u životu. Preciznije, neka uživa životu, ali s loptom u nogama. I glavom u zraku tražeći nekog od napadača…



Tagovi

Filip BradarićHNLPrva nogometna ligaNK JarunDugopoljeHajduk

Ostale Vijesti