Fenjeraš u gradskom derbiju otkinuo bod Barceloni

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 22:57

Kinez Lei Wu u 88. minuti poništio sjajnog Suareza.

Odigrane su posljednje dvije utakmice dana 19. kola španjolske La lige.

Espanyol je u sjajnoj utakmici remizirao protiv Barcelone rezultatom 2:2.

Utakmica je očekivano počela dosta čvrsto i rastrgano. U prvih 20-tak minuta nismo praktički vidjeli ozbiljnu priliku s nijedne strane. No, u 23. minuti domaćini dolaze do vodstva. Roca je izveo slobodan udarac sa 30-tak metara s desne strane te pogodio sjajno utrčalog Davida Lopeza za 1:0.

Barcelona je nakon pogotka pritiskala Espanyol tražeći povratak u utakmicu, ali su David Lopez i vratnica spasili domaćina te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Gosti su u drugi dio krenuli još odlučniji, a već nakon pet minuta Suarez vraća je stvari na početak. Jordi Alba ubacio je loptu u kazneni prostor i pogodio sjajno utrčalog Urugvajca, koji iz prve pogađa donji desni kut vratara Lopeza za 1:1.

Samo devet minuta kasnije Barca dolazi do totalnog preokreta, Suarez je primio jedan otpadak u kaznenom prostoru i vanjskom prerbacio na suprotnu stranu te pogodio Vidala, koji glavom posprema loptu za 1:2.

Nastavili su gosti pritiskati i nakon gola, no Lopez i obrana uspijevaju otkloniti sve neugodne situacije pred svojim vratima. Sve je izgledalo da će Barcelona upisati nove bodove, ali Frenkie de Jong u 75. minuti radi glupi prekršaj na sredini terena i dobiva drugi žuti karton te vraća nadu domaćinima.

Kazna je uslijedila u 88. minuti kad Lei Wu, koji je ušao u 74. minuti,  prima sjajno dodavanje i prolazi kroz obranu gostiju te zabija za pokazat će se konačnih 2:2 i važan bod Espanyola u borbi za opstanak.

Atletico Madrid je teže od očekivanog slavio protiv Levantea rezultatom 2:1.

Zanimljivo je da smo sva tri gola vidjeli u periodu od 13. do 18. minute. Correa je Rojiblancose doveo u vodstvo, ali samo tri minute kasnije Roger vraća stvari na početak golom za 1:1.

Pobjedu domaćinima donosi Felipe sjajnim golom u 18. minuti. Na samom kraju utakmice solidni gosti su mogli barem do boda, ali je Oblak još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih golmana svijeta.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Luis Suarez

Ostale Vijesti