Favorizirani gosti traže polufinale, domaćini u ulozi 'autsajdera' majstoricu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 08:02

Tri druge utakmice četvrtfinala HMNL-a igraju se večeras, a jedna u petak.

Nakon što su u petak i subotu odigrane prve utakmice četvrtfinala prvenstva Hrvatske u futsalu, danas su na rasporedu uzvratni susreti koji se igraju na parketu slabije rangirane momčadi ranijeg dijela prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvim utakmicama četvrtfinala bolje rangirane momčadi upisale su uvjerljive domaće pobjede i u iduća dva dana love plasman u polufinale, a slabije rangirane momčadi, domaćini u ovom dvobojima, žele izboriti majstoricu koja se idućeg utorka i srijede igra na parketima klubova koji vode s 1-0 u seriji.

Prva utakmica današnjeg programa, između Torcide i Futsal Dinama (19.00) bit će možda i najzanimljivija budući da se igra na Splitskim Gripama u 'predvečerje' nogometnog derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu, a bit će ujedno i prva utakmica u nevjerojatnoj seriji u kojoj će četiri zagrebačka kluba s imenom Dinamo odigrat pet utakmica u Splitu u razmaku od samo sedam dana!

Futsal Dinamo slavio je u prvoj utamici s uvjerljivih 6-1, briljirao je Kristian Čekol s hattrickom i pravi su se na neki način 'osvetili' Torcidi za 1-4 poraz u redovnom dijelu prvenstva početkom ove godine. Iako navijačka skupina Hajduka Torcida ne pohodi u organiziranom obliku utakmice MNK Torcide, mala dvorana Gripa bit će ispunjena do posljednjeg mjesta te će domaći navijači prirediti 'pakao' favoriziranim dinamovcima. Iako je Torcida slavila u prvoj utakmici u Splitu s 4-1, treba napomenuti kako Futsal Dinamu ove sezone ide prilično dobro na gostovanjima u Dalmaciji. Plavi su već slavili kod Olmissuma, Vrgorca i Novog Vremena te imaju dovoljno iskustva protiv vatrene atmosfere.

U nešto kasnijem terminu (19.15) odigrat će se dvoboj između Novog Vremena i Olmissuma u Makarskoj. Omišani su u prvoj utakmici slavili s 3-1 i napravili veliki korak prema polufinalu. Ovaj dvoboj okarakteriziran je kao najzanimljivijim u četvrtfinalu prvenstva, što je i logično budući da se sastaju peta i četvrta momčad redovnog dijela prvenstva. Obje momčadi ne nalaze se u najboljim formama. Prije utakmice u Ribnjaku, Olmissum je primio 15 pogodaka u tri utakmice, a Novom Vremenu je dvoboj u Omišu bio četvrti uzastopni u kojem su poraženi! Tradicija u ovim susretima je na strani Olmissuma koji za poraz od Novog Vremena ne zna dvije godine, no, posljednje dvije utakmice u Makarskoj, uključujući i dvoboj krajem siječnja, završili su bez pobjednika. Za Omišane će hendipek predstavljati izostanak dva suspendirana prvotimca, Brune Žilića i Rejala Mendoze.

Najveći favorit uzvratnih utakmica četvrtfinala je Square koji je prvi dio sezone završio kao vodeća momčad lige i u prvoj utakmici četvrtfinala svladao je osmi Osijek u Dubrovniku s 5-1. Današnja utakmica igra se u Gradu na Dravi (20.00), a Osijek je poznata domaćinska momčad i Bijelo-plavi nadaju se punoj dvorani i pobjedi nad jednim od prvih favorita prvenstva. Bijelo-plavi danas ne mogu računati na Antu Grbešića, a Square na raspolaganju nema lijevonogog Brazilca Guilhermea. Obojice nema zbog kartona. Square na pobjedu u Osijeku čeka od 2018., a prvi ovosezonski dvoboj u Zrinjevcu završio je rezultatom 4-4.

Posljednja utakmica drugog kruga četvrtfinala igra se na Veliki petak u Šibeniku. Futsal Pula je u prvoj utakmici s 4-0 svladala Crnicu koja danas ne može računati na dva suspendirana igrača, Sašu Babića i Feltrin Thiaga te bi bilo veliko iznenađenje kada bi Šibenčani izborili majstoricu. No, ovosezonsko prvenstvo je itekako nepredvidljivo, svatko može pobijediti svakoga, a da bi nas i u Šibeniku mogla očekivati vrlo zanimljiva i izjednačena utakmica potvrđuje mešusobni omjer ove dvije momčadi. Obje imaju po dvije pobjede, a tri utakmice završile su neriješeno.



Tagovi

prvenstvo hrvatske u futsaluMNK TorcidaTorcidaFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissumMNK VrgoracNovo Vrijeme ApfelMNK OsijekFutsal PulaMNK SquareCrnica Šibenik

Ostale Vijesti