Pixsell
Pixsell

Split ovo još nije doživio: U idućih 7 dana pod Marjanom gostuje 4 kluba s imenom Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.03.24. | 18:21

Sudbina je htjela da unutar sedam dana nogometni (dva puta), žensko-nogometni, futsalski i košarkaški Dinamo gostuju u Splitu...

Idućih sedam dana, od četvrtka 28. ožujka do srijede 3. travnja, bit će jedinstveni u povijesti Grada Splita. Naime, od četvrtka 28. ožujka, do srijede 3. travnja u gradu pod Marijanom dogodit će se svjetski raritet. U razmaku od sedam dana, u splitski klubovi odigrat će pet utakmica protiv četiri kluba koja u svojem imenu imaju naziv 'Dinamo'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakako, 'centralni' događaji održat će se u subotu, 30. ožujka i u srijedu, 3. travnja, kada se na Poljudu igraju prvenstvena, a onda i kup-utakmica između dva najveća i najtrofejnija hrvatska nogometna kluba, Hajduka i Dinama. U fokusu obje momčadi je trenutno ključni prvenstveni derbi koji počinje u subotu u 19.30, a nakon završetka te utakmice u fokusu će, dakako, biti utakmica polufinala Kupa koja se igra iduće srijede s početkom u 19 sati.

Uvertira u nogometne derbije između Hajduka i Dinama, ali i 'dane Dinama u Splitu', odigrat će se u četvrtak, 28. ožujka kada u uzvratnoj utakmici četvrtfinala prvenstva Hrvatske u futsalu prvak Futsal Dinamo na Gripama gostuje kod splitske Torcide. Dinamo je slavio u prvoj (zagrebačkoj) utakmici sa 6-1, a u polufinale će proći prva momčad koja dohvati dvije pobjede. MNK Torcida je klub koji je dobio ime po navijačkoj skupini Hajduka, a iako navijačka Torcida ne pohodi utakmice futsalske Torcide u organiziranom obliku, mala dvorana Gripa bit će ispunjena (i užarena) do posljednjeg mjesta. Da dinamovce očekuje iznimno težak posao potvrđuje prva ovosezonska utakmica odigrana na Gripama između ova dva kluba, a koja je završila 4-1 pobjedom Torcide.

Dan kasnije, na Veliki petak (29. ožujka), na Poljudu će se susresti Ženski nogometni klub Hajduk i Ženski nogometni klub Dinamo Maksimir! Ovdje nije riječ o klasičnom derbiju, hajdukovke su druge, ali s osam bodova manje od vodećeg (i stopostotnog) Osijeka, a dinamovke četvrte s 18 osvojenih bodova, odnosno sedam bodova manje od Bijelih. Međutim, ova utakmica na sebe će svakako privući veliku pozornost jer se igra dan prije (muško)nogometnog Derbija, a ovdje je k tome riječ o direktnom dvoboju Hajduka i Dinama.

Na Veliku subotu, rekli smo, igra se veliki nogometni Derbi, Uskrs i Uskršnji ponedjeljak su neradni dani, a u utorak, 2. travnja na rasporedu je utakmica košarkaške Premijer lige između KK Splita i KK Dinama! Split ovaj dvoboj (ipak) dočekuje kao priličan favorit. Splitovci imaju sedam pobjeda više od Dinama, u dobroj su formi, a u pet dosadašnjih međusobnih utakmica upisali su pet uvjerljivih pobjeda od kojih je najmanja bila s 14 razlike. No, Dinamo ima dobru momčad i Plavi će sigurno biti motivirani da povijesnu pobjedu nad Splitom upišu u predvečerje drugog nogometnog derbija koji se igra u srijedu, 3. travnja s početkom u 19 sati.

Da stvar bude zanimljivija, splitski klubovi bi u idućih tjedan dana mogli odigrati još jednu dodatnu utakmicu s klubovima pod imenom Dinamo. Naime, ako Torcida u sutrašnjem futsal-spektaklu svlada Futsal Dinamo, u utorak 2. travnja u Domu sportova II igra se majstorica te bi tada splitski klubovi u razmaku od sedam dana odigrali šest utakmica protiv četiri različita Dinama, od kojih pet u Splitu i jednu u Zagrebu.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kakav će biti ukupni skor...

Dani Dinama u Splitu:

28. ožujka: MNK Torcida - MNK Futsal Dinamo, 19.00 (četvrtfinale HMNL-a)

29. ožujka: ŽNK Hajduk - ŽNK Dinamo Maksimir, 13.00 (12. kolo 1.HNLŽ)

30. ožujka: HNK Hajduk - GNK Dinamo, 19.30 (28. kolo HNL-a)

2. travnja*: KK Split - KK Dinamo, 20.30 (27. kolo Premijer lige)

3. travnja: HNK Hajduk - GNK Dinamo, 19.00 (polufinale HMNK-a

*potencijalna utakmica: Futsal Dinamo - Torcida, 19.00 (majstorica četvrtfinala HMNL-a)






Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK TorcidaKK Dinamo ZagrebKK SplitHajdukHrvatska nogometna ligaHNLprvenstvo hrvatske u futsaluPremijer liga košarkašaŽNK Dinamo MaksimirŽNK Dinamo ZagrebŽNK Hajduk

Ostale Vijesti