Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Farmaceuti bez Pllane po 'preskok' Gorice u - Velikoj Gorici! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 08:08

Utakmica počinje u 17.30, a pratiti ju možete na MAXSport 1

Kasnijii HNL termin rezerviran je za sudar Slaven Belupa i Gorice u Turopolju u sklopu 24. kola Hrvatske nogometne lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Slavenaši u ovaj susret ulaze sa sedmog mjesta s 27 osvojenih bodova, jednako koliko ima i šestoplasirana Gorica. Slaven je u prošlom kolu remizirao s Istrom 1961 u Koprivnici rezultatom 1-1, a pogodak za koprivničku momčad postigao je Lepinjica. Gorica je, s druge strane, poražena na Opus Areni kod Osijeka rezultatom 3-0 nakon što su se Zekićevi novi meci probudili iz traumatične uspavanosti u Puli kolo ranije. Time su Turopoljci nastavili niz od čak šest poraza, u čemu im može parirati samo posljednjeplasirani Rudeš koji ih ima isto toliko. Gorica i Slaven Belupo dva puta su ove sezone odmjerili snage u HNL-u. U kolovozu prošle godine u Velikoj Gorici rezultat je bio 2-2, dok je u studenom u Koprivnici bilo 0-0.

Momčad Roya Ferenčine bit će jača za Daniela Štefulja koji je zbog tri žuta kartona preskočio utakmicu s Istrom, ali i slabija za Bujara Pllanu koji je na istoj toj utakmici zaradio treći žuti karton. Što se tiče Goričana, svi su 'čisti' od kartona. Doduše, mogli bi se pred Rudeš 'čistiti' i Blummel, Lazarov, Maloša, Munksgaard i Soldo, čak i Banić, no o tom po tom, a u ekipi s dva kartona ništa manje imena nemaju ni Farmaceuti, ali oni bi mogli biti pažljivi jer ih nakon ovoga čeka susret s neugodnom Loksom.

"Vratili su se Šakota i Štefulj, a i Murić je sada tu. Bunčić još uvijek ima nekih problema, on još 10 dana neće biti u konkurenciji za sastav, ali drugi igrači se sada nameću kroz treninge. Još su pred nama dva dana, a zatim ćemo odlučiti tko će početi u Velikoj Gorici. Gorica ima dobru ekipu i u jesen su pokazali svoju snagu te su pobijedili nekoliko utakmica protiv najjačih, ali došlo je do nekog zastoja u koji ne bih ulazio. Mi želimo igrati kao što smo igrali na svim gostovanjima protiv ekipa našeg ranga te pobijediti", rekao je Ferenčina u najavi utakmice.

"Imamo opet neke sitne probleme s ozljedama, ali vidjet ćmo koji je kadar sposoban i spreman odgovoriti na naše zahtjeve. Imamo mi puno stvari za rješavati. Suštinski moramo najbitnije napraviti pomak s aspekta napada i obrane. Realizacija nije onakva kakvu smo očekivali, stvarali smo šanse, nekad uđe nekad ne, ali za mene je najbitnije da nam se ne događaju crne rupe, da smo koncentrirani svih 90 minuta", rekao je Jeličić bez da je otkrivao o kojim se to imenima radi kada govori o ozljedama.

Glavni sudac utakmice bit će Ante Terzić, dok će njegovi pomoćnici biti Goran Perica, Vice Vidović i četvrti sudac Oliver Romić. VAR sudac bit će Ivan Bebek, a AVAR Luka Pajić.





Tagovi

HNLHrvatska nogometna ligaHNK GoricaSlaven Belupo

Ostale Vijesti